Opplevelser i Trøndelag

Opplevelser i Trøndelag består av et mangfold av kultur og sanseinntrykk. Hos Kultar kan du kjøpe billetter til mange kulturopplevelser og arrangementer i fylket.

Trøndelag har et rikt kulturliv, men vi er kanskje ikke alltid flinke nok til å få det ut til trøndere og andre nordmenn.

Kultar.no formidler billetter til arrangementer på Innherred og andre deler av Trøndelag. Her er det mye å ta av. Sjekk gjerne vår oversikt selv.

Opplevelser i Trøndelag og på Innherred

Trondheim er fylkeshovedstaden i Trøndelag, og et naturlig sentrum for mye kulturaktivitet.

Men også på Innherred finner du skatter av kulturopplevelser.

Innherred består av kommunene som omkranser de indre delene av Trondheimsfjorden, og alle disse kommunene tilhører det tidligere Nord-Trøndelag fylke.

Til Innherred regnes vanligvis kommunene Levanger, Verdal, Inderøy, Steinkjer og Snåsa. I et slags utvidet Innherreds-begrep kobles også av og til kommuneneFrosta, Namdalseid, Leksvik (nå en del av Indre Fosen), Stjørdal og Meråker. Begrepet er altså ikke helt entydig.

Er du ute etter opplevelser i Trøndelag, kan vi nevne disse eksemplene på mer eller mindre faste arrangementer eller opplevelsessteder:

Sjekk vår oversikt over kommende arrangementer vi selger billetter til.

Kulturlandskap, småbyer og tettsteder

Det som kjennetegner Innherred er småbyene og tettstedene. Her er det ingen by som dominerer, selv om den tidligere fylkeshovedstaden Steinkjer leder litt i størrelse. Småbyene Levanger, Verdal og Steinkjer ligger på rekke og rad langs E6, med korte avstander. Mellom Verdal og Steinkjer «kiler» Inderøy kommune seg inn, med kommunesenteret Straumen, som i 2020 ble kåret til Norges beste by/tettsted.

I Inderøy finner du også Den gyldne omvei, velkjent både nasjonalt og internasjonalt.

Og i Verdal ligger Stiklestad, det kjente slagstedet der Olav Haraldsson døde i 1030 – og senere ble erklært som helgenen Olav den hellige. Stiklestad Nasjonale Kultursenter ligger der i dag, og er absolutt verdt et besøk.

Korte avstander mellom byer og tettsteder gjør at det også er korte avstander mellom opplevelsene på Innherred.

Frister det med en tur til Innherred og opplevelser i Trøndelag? Se vår oversikt over avstander og overnattingsmuligheter.