Eplene i Messehagen 2018

Gruvetårnet, Malm

Ordinær kr. 440,-
Barn t.o.m 15 år kr. 275,-
Student kr. 350,-
Gruppe (minst 20): 390,-

Parkering i sentrum av Malm.  Forestillingen varer i 2t 30 min inkl 30 min pause med matservering.

Ledsagerbevis godtas. Billett fåes hos Kultar sine utsalgssteder

”Eplene i Messehagen” er et utendørs musikkteater der handlingen er lagt til gruvesamfunnet Malm i Nord-Trøndelag. Tematikken er klasseskillet, både i Malm og i Norge generelt, på 1960-tallet. En klassisk Romeo og Julie-historie om forbudt kjærlighet, her mellom arbeidersønnen og overklassejenta. Men ”Eplene i Messehagen” handler også om motsetningene mellom gruvearbeidere og ledelse og om knuste drømmer, ispedd en god dose humor. Tittelen henspiller på epletrærne i hagen i ”Messa”, representasjonsboligen til direktøren i Fosdalens Bergverk som drev gruva i Malm fra 1906. Her slapp ingen arbeidere inn før i 1980, men ungdom fra bygda lurte seg ofte inn i hagen på epleslang.

Det var skuespiller og Malmbygg Evy Kasseth Røsten som ved årtusenskiftet tok initiativ til å få til et friluftsteater om hjembygda og de mange sterke historiene knyttet til gruvedrifta. Stykket ble skrevet av Rasmus Rohde og er blant annet basert på flere intervjuer med gamle gruvearbeidere. De kunne fortelle om tilstandene på 60-tallet, da klasseskillet sto sterkt mellom arbeidere og funksjonærer. Direktøren for bergverket tjente bedre enn statsministeren og arbeiderne kunne bli sendt opp til hytta til direktøren for å fyre opp før han skulle til fjells.

”Eplene i Messehagen” hadde urpremiere i september 2008, og stykket er blitt satt opp annethvert år siden da. Hver oppsetning har bestått av en blanding av profesjonelle aktører og amatører.

MAT: Det vil bli solgt mat og drikke både før og etter forestillinga. Rastkul’n, som vår restaurant heter, åpner klokka 18.00. Det gjør også billettluken, der man kan betale for eller hente reserverte billetter. Dermed er det god tid til å spise eller drikke noe og se årets kunstutstilling før forestillinga starter. Det selges også mat og drikke i pausen.

PARKERING: Kommer du med bil blir du henvist til parkering ved Coop Prix i sentrum av Malm. Det er cirka 600 meter å gå fra parkeringsplassen til gruveområdet der forestillingen spilles. Det vil stå parkeringsvakter med gule vester og hjelpe deg med en gang du kommer ned til Coop Prix.

OVERNATTING: Trenger du/dere overnatting i forbindelse med Eplene i Messehagen? Det er Hotell på Malm, og flere hoteller på Steinkjer som er 30 kilometer unna.

Dette har avisene skrevet:
T-A triller terningen til 6 og skriver: En velvevd og intens historiefortelling

 

 

Teateret er tilrettelagt for funksjonshemmede.
Det er satt av parkeringsplasser for funksjonshemmede nært amfiet, som anvises av parkeringsvaktene og skilting når du kommer til Malm sentrum. Amfiet har lett tilgjengelige sitteplasser for funksjonshemmede og plass for rullestolbrukere. Toaletter er tilrettelagt for funksjonshemmede.