Malsåspelet

Bjartan Samfunnshus

Bill. kr. 300,-
Barn t.o.m 15 år kr. 150,-

Billettsalget stoppes kl. 1645 på forestillingsdager pga. manglende nett på Bjartan Samfunnshus.  Vi legger ut antall ledige billetter som evnt. er ledige her. Vi anbefaler å kjøpe på forhånd og ikke ta sjansen på døra.

Ledsagerbevis godtas. Ledsagerbillett kan kjøpes på Kultar sine utsalgssteder.

Gruvekafeen åpner kl. 17.30. Pga. den manglende telefondekningen må folk ha med seg kontanter og det anbefales å kjøpe billetten på forhånd enten her på nett eller  som siste sjanse når du passerer Coop Marked i Vuku (ikke åpent på søndager).

Buss til Malsåspelet onsdag 8. mars
Kjøp buss og billett på kultar.no kr. 500,- innen 1. mars
Bussen går fra Levanger Stasjon via Verdal Stasjon – Stiklestad – Vuku – Bjartan Samfunnshus.
Buss t/r
Billett til Malsåspelet
Du får informasjon om Spelet på bussen
Eget bord i gruvekafeen og reserverte plasser på Malsåspelet
Spørsmål om buss rettes til Håvard Selnes Buss og Taxi tlf. 928 19 562

 

 

Malsåspelet handler om den svenske rallaren Carl Magni Petterson som kom til Målså gruver for å tjene penger til sin festmøs bruebukett.

Malsåspelet som er skrevet av Hans Rotmo i i 1991 handler om dagliglivet inne i Malså gruver for 100 år siden. Personene i stykket er identiske personer som levde og arbeidet i gruvene i 1917.  Rotmo skrev stykket ut fra flere artikler i Helgådalsnytt i 1991. I forbindelse med spelet vil det bli solgt en pakke med flere årganger av Helgådalsnytt der Malså gruver er omtalt (Ta med kontanter)

Innherreds folkeblad og Verdalingen omtalte ulykken allerede dagen etter. Dette var nok mulig da det allerede i 1917 var kommet strøm og telefon til Malså, mange år før bygda fikk de samme framskrittene. Helgådaln har vel strengt tatt i dag heller ikke telefonforbindelse med mobil så tidene forandre seg ikke så raskt.

Hans Rotmo skrev 3 nye sanger til spelet som aldri er blitt innspilt. Sangene er typiske Rotmo låter med mye humor og er tuftet på arven fra vår tradisjonsmusikk.

Kor og orkester:

Malsåspelet som denne gangen har Kalle Garli som instruktør har et eget orkester og kor. Dyktige teatermusikkere som er vant til å spille til teater. Mange av de samme personene med kapellmester Andre Dyrstad i spissen har vi sett i mange forskjellige forstillinger på Innherred. Koret er sammensatt for anledningen og består av 10 stk.

Gruvekafe:

I forbindelse med spelet er det en egen gruvekafe i 1 etasje i Bjartan samfunnshus. Her har Helgådalsnytt hengt opp en menge bilder fra gruvedrifta i Malså. Kafeen åpner 1 1/2 time før forstillingen så dette kan være verd å få med seg. Pga. den manglende telefondekningen må folk ha med seg kontanter. Dette gjelder både kjøp av billett og kaffe med något attåt.  Billettene kan selvfølgelig bestilles på kultar.no eller kjøpes på utsalgsstedene til Kultar. Dette anbefales da det ventes fulle tribuner hver kveld.

 

Skrevet av Hans Rotmo.
Regi: Kalle Garli

 

SE FACEBOOK for bilder og klipp fra forestillingen!

Følg oss på facebook og snappchat

facebooksnapp-malsaspelet

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?