Vårtreff 2020

Aulaen Verdal Videregående

Billett kr. 300,-

Ledsagerbevis godtas. Billett fåes hos Kultar sine utsalgssteder.

I år er det 12 år siden Hagergrynkompaniet startet opp med «Eldretreffet» i Aulaen. Det ble en stor suksess. Så stor at vi siden har holdt det gående. I dag med tittelen «Vårtreff». 

Årets arrangement innholder som vanlig variert sang og musikk. Vi vil også musikalsk markere at det nærmer seg 100 år siden Verdalsmusikeren Jon Lindseth ble født. Hagergrynkompaniet vil også gi honnør til en god gammeldansvenn, Reidar Aksnes. Reidar ble nylig 80 år og vil spille sammen med Petter A. Røstads orkester.

John Iversen Lindseth ble født den 27. mai i 1920 på heimen Østly, Indalsåkeren i Inndalen. Yrkesmessig begynte han som tømmerhogger, men gikk tidlig over til å bli tømmerkjører. I etterkrigstiden hadde han store tømmerdrifter i de svenske skoger fra Skalstugan til Åre. Det sies at det var han som introduserte traktoren til tømmerkjøring i Västra Jämtland da han kom med sin Grå-Ferguson. Her i distriktet kjørte han tømmer i mange år både for skogeierlaget og Statsskog. I tillegg tok han over bruket på Grindgjerdet etter foreldrene. Han fikk også kjøpt igjen fars-heimen Lindset, der var det en del skog å ta vare på. John ble gift med Marit Storstad og de fikk 4 barn sammen, Jorid, Inge, Berit og Ståle. For folk flest var John I. Lindseth først og fremst kjent som musikeren-spellemannen -trekkspilleren. Fram til mai i 2000 hadde han spilt i 706 bryllup. Han fortalte at; «I krigsåråm va e mye bryllups-spælling, i triåførti spælt æ i fæmåførti brøllåpp». Så at han rakk å spille i 706 bryllup til sammen er meget sannsynlig. «Åsså hi æ spælt åt såmmå brur’n tri gång» fortalte han. I tillegg til alle bryllupene spilte han i flere tusen andre spilleoppdrag både i Norge og Sverige.

John har etterlatt seg flere komposisjoner som brukes den dag i dag. En vakker tango han komponerte har Randi Skjølberg skrevet tekst til. Den heter «Vår lille stue».  John Lindseth var i tillegg til å være en spillemann med stor S, også en eminent historieforteller. Vi som fikk oppleve å spille sammen med ham har mange gode minner om både sanne og «u»sanne historier. Den 20 oktober i 2001 gikk John bort, 81 år gammel. Den 27. mai  i år 2020 ville Spællmann og hedersmann John Lindseth fyllt 100 år.

Vi har også vært så heldig å fått levangsmannen Frank Scott som gjestemusiker. Frank Scott er for de fleste kjent som frontmann i dansebandet Nordans, men dette er en mann med mange jern i ilden. Han jobber blandt annet som pianoentertainer og har lang fartstid som seniorunderholder. For øyeblikket jobber han med en konsept for godt voksne, som heter «Ønskekvisten». Dette er konserter der publikum får være med å bestemme konsertens repertoar. Frank har også sitt eget radioprogram på Radio Trøndelag, som heter «Fri og Frank».

Hildur Norum, jobber som museumsformidler ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter. De siste fire årene har hun vært  produksjonsleder for Spelet om Heilag Olav. Hildur var også med som frivillig i spelet i 18 år, i rollen som Hallgjerd og danser. Hun har spilt teater siden barndommen,  og i Verdal Teaterlag har hun hatt mange ulike roller,  alt fra Pippi til Piaf. Hildur er æresmedlem i Verdal Teaterlag.

Sebastian fyller 20 år i februar. Han begynte som 10 åring å spille gitar på kulturskolen. I 2013 var han og bandet A-stream i MGP jr finalen. Bandet ble året etter Trøndersk Mester i Rock. Spiller til daglig i Nødbluzz og 2 band på Trøndertun. Han har vært aktiv i Leirådal og Verdal Teaterlag  og deltart bla på Levva Livet og Råneroperan. Etter 3 år ved musikklinjen på Inderøy med sang som hovedinstrument, fortsetter han i år sin musikalske utdanning ved Trøndertun Folkehøgskole.

Glad for å ha med oss Heidi Selnes på vårtreffet igjen. Hun er kjent for å få fram god stemning i salen. Sang og musikk har alltid vært en del av livet mitt, forteller Heidi. Sang i band på 90-tallet. Har i dag en duo som har eksistert i 16 år med spilleoppdrag på firmafester, bursdager, bryllup og danseresturanger. Har også en del sangoppdrag utenom vår duo, da med andre musikere. Da for eks. Vokal bonanza i Lydhagen studio våren 2019. Heidis ektemann, Rune Dillan, er vår faste konferansier. Denne gang får vi også høre vokalisten Rune Dillan.

Stian Nessemo har vært med oss tidligere. Da som vokalist i bandet «Sjuende Far i Huset». Denne gang skal Stian synge viser av Lasse Årstadvold. Gle oss til å høre han synge Lasse Årstadvold sin vise om «Elgoksen». Hans bror Thomas Nessemo er også med. Han vil bl.a. synge «En tur i byen» av Finn Kalvik.

Petter A. Røstads orkester har i alle årene vært grunnstammen i det meste av det musikalske i Hagergrynkompaniets arrangement. De har med Torfinn Hofstad på fiolin. En travel musiker i hjembygda. Kalle Garli stiller også alltid opp. Kalle var bare 16 år da han startet sin musikalske karriere. Da var han med Jon Lindseth på spilling på Ytterøya. Han vil være med å bidra under presentasjonen av Jon Lindseth i Aulaen.

Vi er også veldig glade for å musikerne i Cool Sul Swingers med oss. De består av André Dyrstad, Toralf Lund, Trond Solberg, Halvar Matberg og Helge Westerfjell. Hagergrynkompaniets egen sanggruppe og «Kåinn-bandet» er faste innslag på våre forestillinger, men opptrer også utenfor kommunegrensa. Det er med glede de entrer scenen med flotte sangnumre, samt bidrar til allsang.

Når vi tillegg har Rune Dillan som konferansier og allsangleder, ligger alt til rette for ei stor trivselsstund. Hagergrynkompaniet ønsker alle artister, og sist men ikke minst vårt trofaste publikum hjertelig velkommen til  «Vårtreff» 2020 i Aulaen, Verdal videregående skole.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?