Billettsalg på nett til Trondheim Blåsekvintett. Det skjer i Levanger

Trondheim Blåsekvintett – 50 år

Levanger kirke

Ordinær kr. 250,-
Student og barn gratis, men må ha plassbillett.
Årskort/abonnement kr. 0,-
Her kan du kjøpe årskort og lese om hvordan det fungerer!

Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å sende epost til [email protected] så får du tilsendt en lenke for å hente ut billett.

 

Trondheim Blåsekvintett fyller 50-år og feirer med Trøndelagsturne og konsert i Levanger kirke sammen med gjesteartist, Jørgen Larsen.

Program:
Anton Reicha: Blåsekvintett i Ess-dur 4. sats
Bertil Palmar Johansen: Høstscener
Francis Poulenc: Sextour
Carl Nielsen: Kvintet for fløjte, obo, klarinet, fagot og horn

Trondheim blåsekvintett (TBK) ble startet i 1972 med blant andre Knut Lauritzen som initiativtaker. Mange forskjellige musikere, hovedsakelig tilknyttet Trondheim symfoniorkester har vært medlemmer i TBK i disse 50 årene, og Knut er fremdeles aktiv musiker i kvintetten. Han er sannsynligvis Norges lengst spillende blåsekvintettmusiker!
Kvintetten har hatt kontinuerlig aktivitet i 50 år, og hadde en spesielt aktiv periode fra slutten av 80-tallet og fram til rundt 2005 med konsertreiser blant annet i Sovjetunionen, Spania, Tyskland og Østerrike i tillegg til Sverige og Danmark. TBK har dessuten spilt konserter i hele Norge, fra Storslett i nord til Oslo i sør. I de senere årene har kvintetten hovedsakelig spilt konserter i Trøndelagsregionen.

Trondheim blåsekvintett har spilt inn to CD-er med ren blåsekvintettmusikk. I tillegg er kvintetten representert på Henning Sommerro sin CD «Edda». Så sent som i begynnelsen av august i år var kvintetten i studio og spilte inn musikken til filmen «Husker du Selbu?» med musikk av Marthe Belsvik Stavrum.

Ved konsertene i oktober vil de presentere sentrale verk som kvintetten har spilt mye og har et spesielt forhold til.
Anton Reicha sin blåsekvintett i Ess-dur ble spilt som avslutningsverk på Trondheim blåsekvintett sin aller første konsert i 1972. Ved å presentere siste satsen fra dette verket som åpningsstykke på høstens konserter, vil vi knytte et bånd direkte til den gryende starten.
TBK har gjennom hele sin femtiårige funksjonstid samarbeidet med komponister i Trondheim og Trøndelag. Som en markering av dette velger vi å spille stykket «Høstscener» av den Trondheimsbaserte komponisten Bertil Palmar Johansen.
Pianisten og professoren Jørgen Larsen har spilt jevnlig med kvintetten gjennom flere tiår. Han vil sammen med oss framføre Francis Poulenc sitt vakre og fargerike verk «Sextour»
Vi avslutter konsertene med Carl Nielsens «Kvintet for fløite, obo, klarinet, fagot og horn». Dette verket har kvintetten spilt ved svært mange konserter, blant annet ved den store turneen i Sovjetunionen i 1988. Nielsen-kvintetten er dessuten innspilt på en av TBKs CD-er.

Trondheim blåsekvintett:
Trine Knutsen fløyte
Kåre Aambø obo
Knut Lauritzen klarinett
Sarah W Vik fagott
Peter Hatfield horn
Solist:
Jørgen Larsen piano

Arrangør Levanger Kulturkirke

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?