SUS 2013
En grensesprengende UKE

Levanger

Søndag 10.11 kl. 16:00 HIMMELSKIP
Mandag 10.11 kl. 
19.30:
Knut Reiersrud og Andreas Aase

Tirsdag 12.11 kl. 19.30:
Knut Buen og Mattis Kleppen
Onsdag 13.11 kl. 19.30:
Eplemøya songlag
Torsdag 14.11 kl. 19.30: Too Far Gone!
Fredag 15.11 kl. 19.30:
Biejjien Vuelie – Solkvad
Les mer nedenfor! 

 

Barn/ungdom t.o.m 15 år går gratis på arrangementene!

Søndag 10.11
16:00 HIMMELSKIP: Åpningskonsert m/ Iver Kleive og Knut Reiersrud. Sted: Levanger kulturkirke

web knut reiersrud iver kleiveDet er med stor glede vi kan invitere til en storstilt musikalsk begivenhet i Levanger Kulturkirke når organist Iver Kleive og gitarfenomenet Knut Reiersrud inntar kirkerommet. Iver Kleive er en av Norges aller fremste organister med sin særegne framføringspraksis og sjangerbredde. Vi vil garantert få oppleve kulturkirkas flotte orgel i hele sin bredde. Knut Reiersrud er på sin side en meget allsidig trollmann på gitar og spiller musikk med røtter i så vel afrikansk tradisjon som sørstatsblues og norsk folkemusikk. Reiersrud & Kleive har siden deres første plate i 1991 «Blå Koral» vært et musikalsk fenomen av de sjeldne. Med utgangspunkt i en spesiell instrumentering har de begeistret et stort og variert publikum gjennom flere plateutgivelser, men ikke minst gjennom sine konserter i kirkerommet.
Levanger kulturkirke vil passe perfekt når duoen fremfører sine unike tolkninger av kjent og mindre kjent tonemateriale. 
Storstilt orgelbrus og rytmisk driv i skjønn forening!

Billettpris: 300,- Kjøp billett her

 

Mandag 11.11
19.30: To gitaress i samspill! Konsert v/ Knut Reiersrud og Andreas Aase
. Sted: Røstad Scene

Knut Reiersrud og Trondheimsolistene fikk sekser på Adresseavisens terning under årets Olavsfestdager, men historien starter lenge før: Som 18-åring ble Knut invitert til Chicago av blues-forbildene Otis Rush og Buddy Guy, og siden har han ikke sett seg tilbake. 300 plateinnspillinger har det blitt (hvorav 10 under eget navn), og mer enn 6000 konsertopptredener har han risset i skjeftet. Det musikalske tilfanget fortsetter bare å vokse – protestantiske salmer, vestafrikanske rytmer, indiske toneganger og helnorske slåtter spretter ut fra Reiersruds fingertupper uansett hvor han opptrer med sitt rikholdige arsenal av strengeinstrumenter, og han er forlengst å regne som selve frontfiguren av norske gitarister. I høst er han aktuell med soloplata “Aftonblues”, der han hyller både sine første musikalske helter, og sitt svenske favorittprogram på radio fra barndommen. 

 Andreas Aase spiller også gitar og andre strengeinstrumenter, og trives best i nærheten av den trønderske folkemusikken. I høst skal han opptre på Ellnora Guitar Festival i USA, og soloplate nummer tre skal etter planen foreligge våren 2014. 

 Hva som kommer til å foregå musikalsk denne kvelden? Det vet disse to gitaristene atskillig mer om når de går av scenen…

Billettpris: 250,- Kjøp billett her

Tirsdag 12.11
19.30: Konsert med Knut Buen og Mattis Kleppen, Sted: Røstad Scene

web mattis og knutTradisjonsmusikk i ny drakt! Hardingfeleslåtter fra Telemark spilt på hardingfele og bassgitar. Knut Buen har gjort en allsidig innsats innenfor folkemusikken og som formidler av denne. Han er spelemann, forfatter, komponist, kåsør, forlegger, impressario og på andre måter formidler av folkekultur. Mattis Kleppen er utdannet jazzmusiker og er nå i sluttfasen på sin doktorgrad som handler om slåttemusikk.

 

Billettpris: 250,- Kjøp billett her

 

Onsdag 13.11
19.30: Konsert med Eplemøya songlag. Sted: Røstad Scene

Eplemøya WEBVokaltrioen Eplemøya Songlag har siden oppstarten i 2006 bemerket seg kraftig

med sin unike a cappella-musikk i grenselandet mellom jazzsang og kveding. De har en

særegen miks av norsk folkemusikk, dramatikk, vågal stemmebruk, humor og bisarre

fortellinger. Det er alltid den norske folkemusikken som ligger i bunn, men her finnes det også spor av flere musikalske stilarter og folkemusikalske uttrykk fra andre deler av verden.

Billettpris: 150,- Kjøp billett her

Torsdag 14.11
19.30: Storfest med Too Far Gone! Trønderhallen – Musikalsk gjest: Frode Jektvik trio

 Web to far goneToo Far Gone ble stiftet i mars 1993, og bandet feirer i år sitt 20-årsjubileum med sin mest omfattende turne så langt. Årets turné startet 4. juni i Berlin og avsluttes 14. november på HiNT Levanger.  Totalt gjør bandet cirka 60 konserter i 2013. Too Far Gone slo for alvor igjennom i 1998 med låten ”Zetor`n”. Etter det har det gått slag i slag med høye plasseringer på salgslister, radiolisting, utallige radio- og tv-opptredener, omfattende turnering i hele landet, 8 CD utgivelser, to gullplater og ca 250.000 solgte eksemplarer. I kveld blir det folkefest i Trønderhallen!

Billettpris: 250,- Kjøp billett her NB! 18 års aldersgrense!


Fredag 15.11
19.30: Konsert: Biejjien Vuelie – Solkvad: Sted: Levanger Kulturkirke

Frode Fjellheim blander den samiske musikken med element fra jazz og rock. Dette verket var opprinnelig en bestilling til Osafestivalen på Voss, og ble urframført høsten 2011.  Her mikses latinske, norrøne og samiske tekster med Frode Fjellheims sjanger- og grenseoverskridende verdensmusikk. Medvirkende: Berit Opheim Versto voka Ulla Pirttijärvi vokal, Hildegunn Øiseth bukkehorn og trompet, Andreas Aase gitar, Hans Hulbækmo trommer og perkusjon

Frode Fjellheim vokal og synth

 

Billettpris: 250,- Kjøp billett her

 Program for web

 

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?