Skapinga

Levanger kirke

Ordinær kr. 350,-
Barn kr. 150,-
Student kr. 150,-
Honnør kr. 325,-
Gruppe (minst 8): 325,-

Ledsagerbevis godtas. Billett fåes hos Kultar sine utsalgssteder.

 

Påskekonserten 2019:
SKAPINGA AV JOSEPH HAYDN
I norsk tekst, oversatt av Paal-Helge Haugen

Innherred oratoriekor
Sammensatt orkester fra Trøndelag
Runa Hestad Jensen, sopran
Ola Marius Ryan, tenor
Håvard Stensvold, bass

Dirigent: Wout Bosschaart

Skapinga (tysk; Die Schöpfung, engelsk; The Creation) er regnet som Joseph Haydns mesterverk. Oratoriet ble inspirert av Händels store oratorium slik som Messias, men Haydn ville komponere den i sin moderne høyklassisistiske stil.
Teksten er basert på skapelsesfortellingen fra Første Mosebok og elementer fra John Miltons episke dikt Paradise Lost. Gjennom verket får vi høre hele skaperberetningens første syv dager: Fra kaos og mørke, til det blir lys. Til jorda blir fylt av planteliv, fugler og fisk og alle slags dyr; krypende, hoppende, raske og dovne. Og selvfølgelig møter vi Adam og Eva. Hver dag av skaperuka prises av det store lovsangskoret.

I årets påskekonsert presenterer vi en minst like stor produksjon som Messias i 2017 og 2018. Orkesteret er utvidet med større blåserbesetning og består av Nord-Trøndelag kammerorkester og profesjonelle musikere fra Trøndelag.
Innherred oratoriekor er et nystartet prosjektkor basert på Levanger kantori og kormedlemmer fra Messias 2017 og 2018.
Vi har tre fantastiske solister og årets dirigent er Wout Bosschart, kantor i Verdal.

Årets påskekonsert blir presentert på nynorsk, oversatt til morsmålet slik tradisjonen var mange steder for slike verk. Skapinga ble først oversatt til nynorsk av Bjarne Slapgard i 1965 og igjen av Paal-Helge Haugen i 2013. Denne nynorske oppsetningen er den tredje i Norge og for første gang på Innherred.

Velkommen til en festkonsert der vi feirer skaperverket og livet, i en ny opplevelse der Haydns tonemaling møter vårt eget morsmål!

Skapinga er årets påskekonsert i Levanger kirke

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?