Samfunnets støtter

Aulaen Verdal

Bill. kr. 395,-
Kr. 315,- Honnør, Gruppe o/10, Barn u/16 år, Stud.

Høyt spill om makt og kjærlighet

Samfunnets støtter er Ibsen på sitt mest underholdende. Det handler om kjærlighetssvik, løgn og hemmeligheter – og ikke minst om ære, karriere og slue forretninger. Spennende som en kriminalhistorie, heftig som en kjærlighetsroman, like dagsaktuell som kveldens tv-nyheter.

Alle beundrer den eksemplariske familiefaren Konsul Bernick, som skaper arbeidsplasser og tar ansvar for byens vekst. Lite vet de at den visjonære samfunnstoppen har bygget sin karriere og sitt ekteskap på en løgn. Når sannheten om fortiden tvinger seg frem, må han finne en måte å redde sitt omdømme på. Men er han en angrende synder, eller er det nok en gang spill for galleriet?

‘Samfunnsstøtte’ er blitt et begrep, særlig i diskusjoner om hvem som er samfunnets egentlige grunnpilarer. Hva mener du?

Pressen skriver:
«Humor i hykleriets hus (…) Relevant og morsomt om dobbeltmoralens makt.»
Dagbladet, 5  Terningkast 5G
«Løgnen, sannheten og friheten (…) en teaterkarusell»
Aftenposten, 5
«Dette er Ibsen med en vri, og det er levende og godt teater»
VÅRT LAND
«Høy underholdningsfaktor»
VG
«Svært imponert over Samfunnets støtter med Henrik Mestad i hovedrollen. Kanonbra!»
Kristin Skogen Lund på Twitter
«en vekker som kan endre våre forestillinger om Ibsens dramatikk (…) en fabelaktig forestilling er det blitt»
Professor Ståle Dingstad, kronikk i Aftenposten

Den danske regissøren og tidligere sjef for Betty Nansen Teater, Peter Langdal,  er kjent for sine engasjerende oppsetninger av klassikerne. Sammen med et lag på elleve skuespillere som mange kjenner fra teater, film og TV, vil han gi Riksteatrets publikum en Ibsen-klassiker med en klar adresse til vår tid.

–Dette er Ibsen for alle, sier Riksteatret nye teatersjef Tom Remlov. –Og med en oppsetning signert en av Skandinavias største teaterkunstnere, vil Samfunnets støtter vise hva jeg mener Riksteatret skal være: det beste for de fleste.

Spilletid: 2 timer 20 min (inkludert pause).

Samfunnets støtter ensemble lav
På scenen

Henrik Mestad (Konsul Bernick), Iren Reppen, Anne Ryg, Per Christian Ellefsen, John S. Kristensen, Ida C. Klem, Julie Støp Husby, Nils Golberg Mulvik, Victor Berg, Daniel Karlsson og Martin Lotherington. (Even Rasmussen og Kim Haugen er ikke med til Verdal)

Team
Av Henrik Ibsen. Bearbeidet av Peter Langdal. Regissør: Peter Langdal. Scenograf: Nicolaj Spangaa. Kostymedesigner: Karin Betz. Co-designer kostyme: Henrik Børgesen. Lysdesigner: Marianne Thallaug Wedset. Lyddesigner: Nils Wingerei. Dramaturg: Tine Thomassen. Regiassistent: Pernille Skaansar. Produsent: Rebecca Mathisen.

En Riksteatret-produksjon i samarbeid med Nationaltheatret.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?