Gammalpotet & Fæst

Miniparken i Folkeparken

Ordinær kr. 420,-

Aldersgrense: 18 år

Festen varer til kl. 01.30

Hans Rotmo Vømmølbasen & Porcelen Band

I anledning av at Hans Rotmo nå kom med ny Vømmøl plate 2019, er nå Vømmølbasen & Porcelen Band klar for å spre glede med nye og klassiske vømmøl låter rund på årets festivaler

Vømmøl Spellmannslag oppnådde enorm suksess på 70-tallet med sine fengende viser og sitt smittende humør. Midt i en tid dominert av engelsk pop, erobret Vømmøl landet med sanger om arbeiderkamp, undertrykking og streik, fremført på den bredeste dialekt. Gruppen viste publikum hvor bra norsk musikk kunne være, samtidig som den minnet folk om at vårt velferdssamfunn også har sine skyggesider.

Primus motor for Vømmøl Spellmannslag var Hans Rotmo. Han ønsket å videreføre og fornye folkemusikken på dens egne premisser, og lot seg inspirere av det som for ham og mange andre er vår tids folkemusikk – rock. Gruppen var første satsing fra plateselskapet Mai, hvis manifest var å formidle «Norsk, folkelig og progressiv musikk». Rotmo laget seg et eget instrument han kalte lurk, bestående av en to meter lang seljestokk med en støvel nederst og et cymbal på midten. Lurken ble varemerket for Vømmøl Spellmannslag.

Vømmøl Spellmannslags aktive eksistens varte bare i en kort periode midt på 70-tallet, og i en enda kortere periode ti år senere. Gruppen rakk likevel å sette dype spor i norsk musikkhistorie. Over hele landet er Vømmøl blitt et begrep, synonymt med utkantstrøkenes kamp mot sentralisering. Mannen bak alle sangene, Hans Rotmo, mener at mye av grunnen til at Vømmøl har overlevd, er den bevisste bruken av humor. Som han selv sier: «Vømmøl gir folk kraft til å kjempe, kjempe med humør.»

Porcelen Band består av følgende musikere:

Bass: Lars Erik Fisknes – Har spilt og turnert inn og utland med bl.a bluesgitaristen Peer Gynt og Nilsen Aalberg show. Mye brukt teater og studiobassist i Trøndelag.

Trommer: Tony Waade – Har produsert og spilt på hundrevis av plateinnspillinger. Har turnert og vært orkesterleder i teater og tv sammenhenger, lokalt og nasjonalt. Ref.: Stephen Ackles, Nilsen Aalberg show. Skei og PT.

Gitarer: Arild Moe – Har spilt hundrevis av jobber med Gluntan, Creedence night.

Trekkspill: Berit Lillevold – Har 30 gull, 20 sølv & 10 bronsemedaljer i norske mesterskap på trekkspill. Utdannet ved Trøndelag Musikkonservatorium, har vært frilansmusiker i 26 år, på hitlistene i Canada med CD`n «Ekstase», har deltatt i en rekke sceneproduksjoner, CD- & TV-innspillinger og turnert på kryss & tvers i Norge og i utlandet, samt innledet show med Liza Minnelli i U.S.A.