Prisen

Hovedscenen, Turneteatret

NB! Det er bare enkeltplasser igjen. Disse må kjøpes en og en.


Bill. kr. 410,-
Skole/Student kr. 330,-

Honnør kr. 330,-
Gruppe over 10 kr. 330,-
Rabattavtale kr. 320,- (ARK, Bokklubben , Utdanningsforbundet , Sykepleierforbundet, Teatervenner Norge, ansatte i DNB.  Du må oppgi kode for å kjøpe billett)
Coopavtale kr. 310,- (Du må oppgi kode fra medlemsbrev/app. På appen finner du det under  Faste medlemsfordeler og Min Side)

Ledsagerbevis godtas. Billett kjøpes hos en av Kultar sine utsalgssteder.
Forestillingen varer i 2t og 20 min.

Får vi det livet vi fortjener?

Arthur Miller er en av USAs mest innflytelsesrike og populære dramatikere. Miller står dessuten tydelig i tradisjonen etter Ibsen, og har derfor en særlig appell til oss her i landet. I Riksteatrets oppsetning møter du Kim Haugen, Helge Jordal, Iren Reppen og Per Frisch. Prisen ble nylig satt opp på Broadway med Danny DeVito i en av rollene og Obama på besøk!

To voksne brødre møtes for å fordele det som står igjen på loftet etter deres avdøde far. De har ikke sett hverandre på mange år – den ene valgte plikten, den andre karrieren. Yngstebroren har med kona, som håper denne arven kanskje betyr begynnelsen på noe nytt. Og så har de fått tak i en gammel brukthandler for å få arvegodset verdsatt. Men denne brukthandleren har levd et langt og omskiftelig liv. Han vet at det sjelden er samsvar mellom prisen du betaler og verdien av det du får.

Prisen er et intenst kammerspill for fire mennesker som hver på sitt vis har prøvd å være tro både mot egne muligheter og mot omgivelsenes krav. Men: har de betalt en for høy pris for livsvalgene de har truffet? Det er spennende, det er opprivende – og det er underholdende!

Med denne oppsetningen skal Riksteatret by på teater med en vittig, engasjerende og utfordrende tekst, levendegjort av fire store skuespillerpersonligheter, signert regissør Kjetil Bang-Hansen. Det er når prosjekter som dette kommer på besøk til hele landet, at Riksteatret både blir unikt og nødvendig.

Kl. 18.30: Introduksjon av regissør Kjetil Bang-Hansen før forestillngen  i teatersalen: “Hvilken pris betaler vi for våre valg?”

Arthur Miller skriver om mennesker som prøver å skape et godt liv. Før du ser forestillingen inviterer vi til gratis introduksjon om Arthur Miller, stykket og hvorfor det har blitt en klassiker som berører oss i dag.

Miller er an av USAs mest populære og innflytelsesrikt dramatikere, kanskje aller mest kjent for «En handelsreisendes død» og sitt ekteskap med Marilyn Monroe. Selv om Arthur Miller levde lenge etter Henrik Ibsen, er det mange som har pekt på likhetene mellom de to dramatikerne.

 Gratis og åpen for alle.

På scenen
Per Frisch, Kim Haugen, Helge Jordal og Iren Reppen.

Team
Regissør: Kjetil Bang-Hansen. Scenograf: John-Kristian Alsaker. Produsent: Anita Basmo Bjørnstad

Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).

Turnépremiere: Verdal 15. februar 2018

Produsert av Riksteatret. Lokal arrangør: Verdal Kommune, Kulturtjenesten

Som et apropos til Riksteatrets oppsetning av “Prisen” av Arthur Miller møtes filosof Henrik Syse, regissør Kjetil Bang-Hansen og teatersjef Tom Remlov til en samtale om prisen vi betaler for våre valg. Får vi det livet vi fortjener?
Skuespillerne Kim Haugen, Helge Jordal, Iren Reppen og Per Frisch viser utdrag av den premiereklare teaterforestillingen, som skal på turné til hele landet.

 

 

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?