Onsdagstreff “Gammelt handverk på Innherred” v/ Jon Suul

Stream

Streamingbillett kr. 100,-

Opptaket kan sees frem til 10. mars kl. 23.30
Du kan se i 24t etter at du har kjøpt tilgang.
Her kan du lese tips og råd for hvordan du kan se streamen

Opptak av onsdagstreff 3. mars kl. 19 med tema «Gammelt handverk på Innherred» ved Jon Suul.

I mer enn 30 år har Jon Suul arbeidet med bokverket «Handverk i det Nordenfjeldske». I år står bind 4 om Innherred for tur!

Han vil gi oss en forsmak på hva han har lett seg fram til her på Innherred, og det blir mulighet for å vise fram og tipse Suul om gjenstander som han kanskje ikke har fått sett på ennå.

Er det egne lokale tradisjoner her i området, og hvilke likhetstrekk med andre steder finnes? «Jeg vil gi en innsikt i de gamle handverkerne som sto for produksjonen av innbo, løsøre og redskaper. Gjennom denne kunnskapen forvandles gjenstandene til noe levende, noe langt mer enn historieløst interiør. Sentrale handverkere som sto for arbeidet og hvor de kom fra vil også bli berørt», sier Suul.

«Handverk i det Nordenfjeldske» skal bli totalt 14 omfangsrike bind der alle kommunene nord for Dovre blir presentert. Vi møter gjenstander med lokalt opphav, men også med opphav langt unna.

Jon Suul er født i Trondhjem med verdals- og jamtlandsslekter. Han er utdannet arkitekt og dr.ing. ved NTH/NTNU. Han var i mange år direktør for Norsk Kulturminnefond. Og har tidligere arbeidet som sjefsarkitekt ved Direktoratet for naturforvaltning og som assisterende riksantikvar. Jon Suul har vært en samler og formidler hele livet.

Opptaket er tilgjengelig fra 3.- 10. mars kl. 23.59. Du kan se i 24t etter at du har kjøpt tilgang.
Her kan du lese tips og råd for hvordan du kan se streamen

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?