Norsk Reisning

Aulaen, Verdal

Billett kr. 365,-
Honnør og barn kr. 295,-
Gruppe 5+ og skole/stud. kr. 265,-

Det blir ingen forestilling om Norge og nordmenn uten et ekte skolekorps: konsert med Vinne Skolemusikkorps fra kl. 17.30 i foajeen.

Avisa Nordland triller terningen til 6 og skriver “Det er morsomt, smart, storslått og veldig potent.«Norsk reisning» er rett og slett revyteater på sitt aller beste”

Fra viking til veiking på 120 minutter! Espen Beranek Holm, Elisabeth Moberg, Teodor Janson & Co parodierer kjente nordmenn og kaster et skråblikk på Norge.
Alarmen går! Norge er atter i krig! Men orker vi tanken på å gjemme oss i skauen uten getboks og caffè latte – og med skikkelig dårlig nettforbindelse? Alt håp er ute… om det ikke var for Henrik Wergeland! Som en hyperaktiv reiseleder vender vår bebrillede folkehelt tilbake fra det hinsidige for å forklare oss – for siste gang – hva det vil si å være en ekte nordmann. I et desperat forsøk på å redde oss, tar han oss med på en musikalsk rundreise i vår egen historie, for å lære oss hvor vi kommer fra og hvem vi egentlig er. Men er det for sent?

Norsk reisning er skrevet Kjetil Indregard, ansvarlig for humorsuksesser som Kongsvik ungdomsskole og videregående (regi) og Helt perfekt med Thomas Giertsen (manus). Komponist Atle Halstensen står bak de fleste av landets store musikaloppsetninger, blant annet premiereklare Billy Elliot. Regien er ved Kim Sørensen, som høstet strålende kritikker for sin oppsetning av Blackbird for Riksteatret. I rollene møter du Espen Beranek Holm (Hallo i uken, Løvebakken, Spamalot m.m.), Elisabeth Moberg (Kvinner på randen m.m.), Teodor Janson (skuespiller og regiansvarlig for Ylvis og Raske menn m.m.) og Monica Hjelle (sist sett på Riksteatret i Dickie Dick Dickens). Og mange, mange flere!

Spilletid: 2 timer og 15 minutter (inkl. pause).

Opplev mer
Det blir ingen forestilling om Norge og nordmenn uten et ekte skolekorps på scenen og i foajeen!

På scenen
Espen Beranek Holm, Teodor Janson, Elisabeth Moberg, Hina Zaidi, Elias Holmen Sørensen, Johannes Winther Farstad, Monica Hjelle, Sondre Krogtoft Larsen, Ingeborg Mohn-Reinaas og Charlotte Øverland Våset. Musiker: Kay Hartvigsen.

Team
Av Kjetil Indregard. Komponist og musikalsk ansvarlig: Atle Halstensen. Regissør: Kim Sørensen. Koreograf: Jan Ivar Lund. Scenograf: Gjermund Andresen. Kostymedesigner: Milja Salovaara. Lysdesigner: Anders Busch. Lyddesigner: Atle Halstensen. Dramaturg: Tine Thomassen.

Produsert av Riksteatret.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?