Nidarosdomens guttekor og Vivace barne- og ungdomskor

Sakshaug kirke

Ordinær kr. 200,-
Barn t.o.m. 18 år gratis. Billett fås i kirken.

Ledsagerbevis godtas. Billett fås i Kultar sine utsalgsteder.

Det blir garantert vakker når Nidarosdomes guttekor gjester Inderøy.
Koret, som turnerer over hele verden, er kjent for sine krystallklare guttesopraner og sin unike klang. Dette er en sjelden mulighet til å oppleve koret i Inderøys katedral, Sakshaug kirke, som har en velegnet akustikk for korsang. Nidarosdomens kantor Magne Harry Draagen vil akkompagnere koret på kirkens nye orgel. Vivace barne- og ungdomskor bidrar med egen avdeling på konserten og skal også synge sammen med guttekoret. Det blir garantert mektig med 130 sangere!

Nidarosdomens Guttekor er Norges eldste guttekor og viderefører en 1000 år gammel tradisjon med guttekorsang i majestetiske Nidarosdomen.
Nidarosdomens Guttekor er blitt et av Europas ledende guttekor. Korets repertoar spenner vidt, fra gregoriansk sang i gudstjenestene til store verker for kor, symfoniorkester og verdenskjente solister.
Siden 1927 har koret turnert hele verden over og er en regelmessig gjest i berømte kirker og konsertsaler i Europa, USA og Asia. I utlandet er Nidarosdomens Guttekor meget anerkjent på grunn av den spesielle og rene klangen i guttekoret, som omtales som «The Nidaros Sound».
Bjørn Moe er korets dirigent og kunstneriske leder, gjennom 45 år har han bygd opp koret til dagens høye nivå. For denne innsatsen har han mottatt en rekke æresbevisninger, bl.a. Kongens fortjenestemedalje i gull.
Koret akkompagneres av ledende domkantor Magne Harry Draagen.

Med seg på denne konserteten har guttekoret Vivace ungdomskor, Vivace barnekor og Vivace guttekor. Korene hører hjemme på Inderøy hvor de jevnlig holder konserter. I desember urfremførte de “Drømmedryss” av Stai/Bratsberg.
Ungdomskoret har holdt konserter både i Spania og Italia. Høsten 2016 spilte korene inn juleCD som er blitt godt mottatt. Kantor Bjørn A. Bratsberg akkompagnerer korene og Siv Anette Lorentzen er dirigent.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?