Levva Livet 2016

Aulaen Verdal

Bill. kr. 395,-
Barn t.o.m 15 år kr. 215,-
Student kr. 215,-
Honnør kr. 350,-
Gruppe over 10 kr. 350
Noen av forestillingene har kun enkeltplasser igjen. Disse må kjøpes en og en.

Forestillingen varer i 2t 45 min.

Ledsagerbevis godtas. Ledsagerbillett kan kjøpes på utsalgsstedene til Kultar.
Firma og store grupper kan ringe 92211197 (hverdager 9-15)  eller sende epost til [email protected] for å reservere plasser og få faktura.

I samarbeid med Stiklestad hotell tilbyr vi pakke på hotell/mat og billett. Ta direkte kontakt med Stiklestad Hotell: 740 44200

«LEVVA LIVET» er en ny musikalsk teateropplevelse skrevet av Arnulf Haga med musikk og sangtekster av Åge Aleksandersen, presentert av Verdal Teaterlag og Teaterselskapet InnSpæll med urpremiere 4.juledag (28.des) 2016 i Verdal v.g.skoles AULA, som spilles videre inn i januar 2017. Verdal Teaterlag har i snart 50 år vært det ledende Amatørteaterlag i vår region, med mange publikumssuksesser, hvor den siste forestillingen «Vinsjan på kaia» ble sett av over 17000.

«LEVVA LIVET» handler om kjærlighetsbarnet, musikeren, låtskriveren, rabbagasten, soldaten, narkosmugleren, uteliggeren, elskeren, varsleren som gikk «the hard way» langs den smale sti og ble en mann av ”heil ved” da han omsider fant ut hvordan han kunne klare å «levva livet» En historie, hvis eneste moral er nettopp kunsten å overleve.  Et menneskelig testamente om Satans uutholdelige tilstedeværelse og Gud fader som besluttet å se i nåde til en forvillet sjel; vår helt, Abel Mathisen.

Abel kommer ut fra fengsel etter tre å bak murene, uskyldig dømt.  Lurt og frastjålet all musikken sin av tidligere kompis Louis Bergmann, eier av produksjonsselskapet «StarStruckEntertainment» og restauranten «Birkebeiner´n».
Fiender – og venner venter på Abel når ha kommer ut, for Abel har noe å skjule.  En anselig sum penger som forsvant.  Abel lever et farlig liv, men han har et trumfkort, han skriver musikk som «alle vil ha», og dette blir livsforsikringen hans.
I sin kamp for å «finne igjen seg sjøl» søker Abel inn i et nettverk av situasjoner, akkompagnert av sin egen musikk.  Inn og ut av ulike miljø, fra uteliggere til Lauvåsen kirke, talk-show til korøving til legevakta til begravelse.
Abel er som en Peer Gynt som møter bøygen på sin ville ferd mot fritt liv og rettferdighet.  Han møter et mylder av mennesker og noen blir avgjørende for framtida hans, som presten, Selma Willinger.
Abel kommer seg igjennom krisene og får sin belønning.

«LEVVA LIVET» er i stor grad påvirket av Åge Aleksandersens tidløse og mange mørke tekster, et musikk- og tekstunivers av de sjeldne. 16 skuespillere i mer sentrale roller og et blandakor/ensemble på 16 med et orkester på 9 gir Åge Aleksandersens musikk nye uttrykk knyttet til Abel Mathisens dramatiske historie.

«LEVVA LIVET» blir en sort-hvitt og fargesprakende opplevelse med svært gode skuespillere fra Verdal Teaterlag og tre profesjonelle trønderskuespillere fra Verdal Teaterlags egne rekker.

Noen sentrale roller er:

Abel Mathisen, vår helt  –  Jens Petter Olsen
Louis Bergmann, banditt  – Lavrans Haga
Selma Willinger, prest  –  Helga Haga
Robert Libakk, korrupt politiker – Per Anders Folladal
Madeleine Harrison, kjæreste – Siri Brenne

Noen låter: Levva Livet,  Hold Fast,  Rio de Janeiro,  Veien hjem, Trondhjemsnatt,  Daidalos sønner, Alkymisten,  Tenk om, – , Janne Ahonens smil  m/flere kjente og 1-2 HELT NYE SPESIALSKREVNE LÅTER FRA ÅGE.  Du vil få høre 24 sanger fra Åges rikholdige musikkarkiv

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?