Billettsalg på nett til foredraget Hjemkomst på Falstadsenteret. Det skjer i Levanger.

Hjemkomst

Falstadsenteret

Kl.13.00, dørene åpner kl.12.30
Ordinær kr. 200,-
Barn t.o.m. 15 år kr. 150,-
Student kr. 150,-
Honnør kr. 150,-

Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å ta kontakt med [email protected]

Da krigen var over, var den jødiske befolkningen i Trondheim halvert. De få jødiske som kom tilbake til byen, enten fra fangenskap eller flukt, sto nå på bar bakke. Både eiendeler og eiendommer var tatt fra dem i løpet av krigen, og dette fikk de ikke tilbake etter frigjøringen. Likevel var det en lettelse å komme hjem, samtidig var det en sterk fortvilelse over alle som var borte. Mange jøder hadde et ønske om å gjenreise det jødiske samfunnet i Trondheim, selv om antisemittismen kunne dukke opp også etter frigjøringen.
Enkelte jøder engasjerte seg sterkt i gjenoppbyggingen av Trondheim etter krigen, og brukte slik aktivitet for å distansere seg fra minnene om grusomhetene. Andre jøder hadde problemer med å få avstand fra erindringer om umenneskeligheten de hadde opplevd. Felles for de fleste jøder etter frigjøringen, var tausheten om det de hadde opplevd.

Holocaust er godt skildret gjennom dokumentarer, bøker og filmer, men hva skjedde med de jødene som vendte hjem? Og hva er et hjem når man verken har familie eller et hus å komme tilbake til?

Kari Melhuus Jenssen var masterstudent ved drama og teater NTNU i Trondheim våren 2022, og har, gjennom intervju med tidsvitner og etterkommere, laget en fortelling som tar for seg jødenes hjemkomst til Trondheim i 1945. Dette er hennes avgangsforestilling fra NTNU.

Av og med: Kari Melhuus Jenssen
Lysdesigner og multiteknikker: Bjørnar Hestem Braastad
Musikk – og lyddesign: Aksel Adrian Langum Øien
Veileder: Tore Vagn Lid

Sponsorer:
NTNU, Fritt Ord, Jødisk museum i Trondheim, Aspaas – stipendet ved Trondhjemsk Historiske Forening og Nidaros Sparebank.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?