Havboka

Turneteatret, Verdal

Bill. kr. 410,-  (kjøper du fullprisbillett får du 2 for 1 til Fuglane  30. mars. Send meg en epost på [email protected]. Oppgi hvilken epost du har kjøpt billetten med og vi sender deg info)
Skole/Student kr. 330,-
Honnør kr. 330,-
Gruppe over 10 kr. 330,-
Samarbeidspartner kr. 330,- (ARK, Bokklubben , Utdanningsforbundet , Sykepleierforbundet, Teatervenner Norge, ansatte i DNB.  (Du må oppgi kode for å kjøpe billett)
Coopavtale kr. 310,- (Du må oppgi kode fra medlemsbrev/app. På appen finner du det under  Faste medlemsfordeler og Min Side)

Ledsagerbevis godtas. Billett fåes hos en av Kultar sine utsalgssteder.
Forestillingslengde: 1 time 30 minutter (ingen pause).

Onsdag 20 mars: HAVBOKA HVORFOR se denne forestillingen? Populær, dagsaktuell tematikk; miljøet og havet og menneskenes forhold til havet! Du får kjenne på ditt miljøengasjement Basert på en bestselgende og kritikerrost roman (solgt 100.000 eksemplarer i Norge, og oversatt til 33 språk) Godt teater! Jan Sælid og Riksteatret på sitt beste!  Du finner mye grundig stoff om forestillngen på Kultar.no

av Morten A. Strøksnes.

Havboka gjør miljøspørsmål konkrete og fattbare. (Dagbladet) I en liten båt langt ute på Vestfjorden sitter forfatteren og hans venn. Under dem, langt nede i havdypet, har håkjerringa sitt rike. Det er denne haifisken de to har bestemt seg for å fange – et uhyre som kan være mer enn fem hundre år gammelt, og som i mangt er mennesket overlegent. Fra de to i båten får vi høre sagn, myter, reiseskildringer og vitenskapelige fakta. Resultatet blir en blanding av kunnskap og fiskeskrøner!

HVORFOR SE DENNE FORESTILLINGEN?

Populær, dagsaktuell tematikk; miljøet og havet og menneskenes forhold til havet
Du får kjenne på ditt miljøengasjement
Basert på en bestselgende og kritikerrost roman (solgt 100.000 eksemplarer i Norge, og oversatt til 33 språk)
Godt teater! Jan Sælid og Riksteatret på sitt beste! 

Det er utgangspunktet for boksuksessen Havboka.

Fra sin havn på den lille øya Skrova i Lofoten utforsker Morten Strøksnes vårt forhold til havet. Og han har et uendelig rikt stoff å øse av, fra sagn, myter o

g gamle krøniker, til reiseskildringer, vitenskapelige skrifter og diktning fra mange kulturer. Resultatet er en blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøner, som har mottatt en rekke priser og fått fantastiske kritikker verden over. Den er også lest av nærmere 100 000 nordmenn, og er oversatt til 30 språk.

For oss som bor her i dette vidunderlige kyst-landet har havet en helt egen betydning, og for Strøksnes blir det en ustoppelig kilde til undring, innsikt og fantastiske eventyr, mens han spør seg: Når mer enn to tredjedeler av jordens overflate er dekket av saltvann – hvorfor kaller vi ikke like godt kloden vår for Havet?

Når Riksteatret og Nationaltheatret nå går sammen om å gjøre Havboka til teater, er det Ole Anders Tandberg som står ansvarlig for dramatisering og regi. På Nationaltheatret har han en rekke navngjetne dramatiseringer bak seg, og på Riksteatret gjorde han nylig stor suksess med teaterversjonen av Karl Ove Knausgårds Min kamp.

Og på scenen i vår teaterversjon står Nationaltheatrets skuespiller Jan Sælid – der han skal gi skikkelse til både menneske og håkjerring!

Menneskene og havet

Sammen med organisasjonen Passion for Ocean tilbyr Riksteatret foredraget “Menneskene og havet” for alle som skal se “Havboka” på kulturhuset.

Introduksjonen er ved marinbiolog Kaja Lønne Fjærtoft og blir holdt i foajeen 30 min før forestillingen starter. Varighet: 15 minutter.

Velkommen skal du være!

LES MER OM HAVBOKA, SE VIDEOSNUTTER OG HØR PODKAST PÅ RIKSTEATRETS EGNE SIDER

Sagt om Havboka:

“Om vår kjærlighet og frykt for havet”
The Guardian

“En bok som har alt”
DN

“En enestående bok, som med et vått blikk undersøker menneskets forhold til havet …”
Esquire (USA)

“Rett og slett en fest”
Aftenposten

“En moderne Moby Dick, bare bedre (…)”
Politiken (6)

“Strålende blanding av kunnskapsbok og fiskeskrøne”
Dagbladet

“Eit meisterverk”
BT (6)

“Moby Dick møter Knausgårds Min kamp»
THE VICE READER (USA)

“Anbefales alle som våger å innrømme at de faktisk vet ganske lite (…) Kunnskap om havet vil gi bedre perspektiv og forståelse for alt som skjer på land”
Haugesund Avis

“Det hele sydd sammen på et vis som bare en fullbefaren forfatter kan klare.”
VG (6)

“Havboka” er litterær som Knausgård, undrende og lærerik som de beste populærvitenskapelige bøker og spennende som en god guttebok.
Aftenposten

Havboka har tidligere blitt dramatisert og satt opp som teaterkonsert på Hålogaland Teater i Anders T. Andersen sin regi.

På scenen
Jan Sælid.

Team
Regissør, Scenograf, Dramatiker: Ole Anders Tandberg. Komponist, Lyddesigner: Joel Sahlin. Kostymedesigner: Maria Geber. Lysdesigner: Elisabeth Kjeldahl Nilsson. Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Forestillingslengde: 1t 15 min. uten pause.

Produsert av Riksteatret i et samarbeide med Nationaltheatret

På scenen
Jan Sælid.

Team
Regissør, Scenograf, Dramatiker: Ole Anders Tandberg. Komponist, Lyddesigner: Joel Sahlin. Kostymedesigner: Maria Geber. Lysdesigner: Elisabeth Kjeldahl Nilsson. Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Produsert av Riksteatret i et samarbeide med Nationaltheatret

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?