Billettsalg på nett til Festkonsert i Levanger Kirke. Det skjer i Levanger

Festkonsert – Okkenhaugprisen 2023

Levanger kirke

KL 18.00

Ordinær kr. 450,-
Honnør:375,-
Student og barn (t.o.m. 18 år) gratis men må ha plassbillett.
Årskort/abonnement kr. 0,-

Her kan du kjøpe årskort og lese om hvordan det fungerer!

 

Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å ta kontakt med [email protected]

Levanger kirke, Tollbugata, Levanger, Norge

Festkonsert i Levanger kirke

Trondheim Symfoniorkester
Dirigent: Tabita Berglund
Konsertmester: Alex Robson
Konferansier: Yngve Kvistad
Prisvinner Paul Okkenhaug-prisen 2023

Paul Okkenhaug-prisen skal deles ut for tredje gang! Vi er så heldige å få Trondheim symfoniorkester & opera (TSO) med på festkonsert i Levanger kirke når prisvinner skal få prisen.

Prisvinner skal også spille sammen med TSO, og musikken som rammer inn hele prisutdelingen er orkestermusikk av Paul Okkenhaug og andre norske komponister.

TSO er et kraftsenter i midtnorsk kulturliv og leverer på høyt kunstnerisk nivå og i et bredt spekter av musikk. Orkestret har som mål å utvikle interessen for musikk både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt, og et av de regionale stedene TSO gjerne kommer tilbake til, er Levanger kirke.

Dirigent for konserten er det nye stjerneskuddet Tabita Berglund. Hun er ettertraktet både nasjonalt og internasjonalt, i begynnelsen av en stor karriere, i likhet med prisvinner. Vi er utrolig glad for å få henne med.

Komponisten Paul Okkenhaug vokste opp og hadde sitt livslange virke i Levanger i Nord-Trøndelag. Her var han gårdbruker på gården Øvre Okkenhaug. I tillegg hadde han et mangfoldig virke innen musikk, som komponist, organist og kirkekorleder, pianist og lærer.

For mange er musikken hans først og fremst knyttet til Spelet om Heilag Olav, som fremføres årlig ved Olsoktider på friluftsscenen på Stiklestad, men Okkenhaug har også skrevet flere stykker for orkester som du får høre på konserten – orkestermusikken hans er nylig trykt og gitt ut på noter.

På konserten får du høre både Lyrisk dans, Folla og Tonar frå Trøndelag, og det i godt selskap med musikk av andre norske komponister som Harald Sæverud, Fartein Valen og Johan Svendsen.

Hvert femte år deles Paul Okkenhaug-prisen ut – en anerkjennende pris til en ung musiker, initiert av Paul Okkenhaug-selskapet, som har til oppgave å ta vare på og utvikle Okkenhaugs arv i nytt landskap.

Paul Okkenhaug-selskapet ønsker med denne prisen å bidra til inspirasjon og utvikling for unge profesjonelle musikere som utmerker seg i sitt kunstneriske virke.

Konferansier er journalist og kulturformidler Yngve Kvistad.

Program

Paul Okkenhaug(1908 – 1975)Lyrisk dans (1937)Folla (Fragment) (1963)Tonar frå Trøndelag, rapsodi for orkester (1957)1. Lokk2. Brurmarsj3. Vøggsong4. Polsdans5. Folketone

Johan Svendsen(1840 – 1911)Zorahayda, legende for orkester, op. 11 (1874)

Harald Sæverud(1897 – 1992)Syljetone, op. 14 A nr. 2 (1939)Småfuglvals, op. 18 nr. 2 (1940)Rondo amoroso, op. 14 A nr. 7 (1939)

Fartein Valen(1887 – 1952)Kirkegården ved havet, op. 20 (1933 – 34)

I tillegg spiller prisvinner egen musikk

Arrangør:
Paul Okkenhaug-selskapet og Levanger kulturkirke

«Bli bedre kjent med Paul Okkenhaugs musikk!»

Annonser

Hva med et godt måltid på San Sebastian?

Book bord her!

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?