Billettsalg på nett til foredrag med Bjørn Storm – Johansen. Det skjer på Levanger

Foredrag: Episoder fra et fangeliv

Søndag 7. juli
Falstadsenteret

Kl. 13:00

Billett kr. 120,-

Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å ta kontakt med [email protected]

Tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelse.

Falstadvegen 59, Ekne, Norge

Velkommen til foredrag av Bjørn Storm – Johansen på Falstadsenteret. 

Bjørn Storm-Johansen vil gi oss et nærmere blikk på livet i fangenskap med flere fortellinger hentet fra Falstad fangeleir. Utgangspunktet for dette foredraget er «Majavassaken» og de overlevendes fangeopphold. Det handler om folk, ofte unge mennesker med familie, som betingelsesløst stilte opp med livet som innsats mot okkupanten. De tok en enorm risiko og noen betalte en høy pris. Det blir historier fra den mørke høsten 1942 med unntakstilstand, standrett og henrettelser, og videre til transporten til Tyskland hvor de opplevde ondskapen satt i system. Det er også fortellinger om samhold, kameratskap, håp og verdier som senere formet liv og familier etter krigen.

Som sønn av en falstadfange har Bjørn Storm-Johansen vokst opp med historien om Majavasstragedien. Bjørns far, Frank Storm-Johansen var jernbanetelegrafist ved Trofors stasjon i Nordland da nazistene begynte jakten på motstandsfolk av frykt for allierte operasjoner i Helgeland. Han ble arrestert og satt i fangenskap både på Falstad og i Sachsenhausen. Bjørn er vokst opp med farens historier om fangenskap og deler gjerne med andre.

Dette arrangementet inngår i vår faste foredragsserie Etterkommernes fortellinger. Foredrag, samtaler og vandringer: Tidsvitnene etter andre verdenskrig forsvinner inn i historien. Fortellingene om de lever videre blant de etterlatte. I denne serien av foredrag og vandringer ønsker vi å gi ordet til etterkommerne, slik at de kan holde historien levende, på sin måte.

Arrangør: Falstadsenteret

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?