Bilde av Brahms Requiem i Levanger Kirke brukt til billettsalg

Brahms: Ein Deutsches Requiem

Levanger Kirke

Ordinær kr. 350,-
Barn t.o.m. 15 år kr. 150,-
Student kr. 150,-
Honnør kr. 245,-

Billett kjøpes på forhånd for å forenkle registrering av navn og kontaktinfo ihht. smittevernregler.
Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å ta kontakt med Kultar.

Dørene åpner kl. 17.30

Brahms: Ein deutches Requiem Konsert for firhendig flygel, kor og solister. Alexander Nohr, Beate Mordal, Knut Erik Jensen, Mona Spigseth, Innherred oratoriekor.

Brahms: Ein DEUTSCHES Requiem
Konsert for firhendig flygel, kor og solister.

For første gang på 16 år fremføres Johannes Brahms store mesterverk på Innherred. Brahms’ rekviem står i en særstilling blant de store sakrale verkene. Musikken er varm og trøstende, et tidløst verk som vokser i dybde og rikdom jo bedre man lærer det å kjenne. Alt hos Brahms er slitesterkt. Rekviemet inneholder mange vakre partier og et stort spenn, fra det strenge til det lyriske. Å høre verket bli fremført på Innherred er derimot en sjelden mulighet. Det monumentale verket er krevende og koret er bæresøylen gjennom verket.

I anledning vårt nye flygel gjør vi Brahms’ rekviem med firhendig flygel. Parallelt som Brahms skrev orkesterversjonen laget han også versjoner for klaver, så musikken ligger godt for klaver. For virkelig å få en full dybde og mest av orkesteret i flygelet har vi to pianister som skal spille.
Johannes Brahms valgte ut tekstene til sitt rekviem selv, på eget morsmål, og grunnideen er å gi røst og oppmuntring for de gjenlevende. Det gir et mer personlig og humant preg. Brahms sa selv at verket like godt kunne hete “Et rekviem for menneskene”.
Det er alltid sterke følelser i å øve inn og fremføre et rekviem. I år kjenner vi på det enda mer. Pandemien har dominert hele kloden i et halvannet år. Selv om den ebber ut her i nord og vi går mot normalen igjen, rir den fortsatt verden med full styrke. Mange av oss har de siste to årene opplevd tunge tider, sorg, ensomhet, å miste noen vi er glade i. Da er det er godt å komme sammen, synge eller lytte til et mesterverk om trøst, en konsert for menneskene.
Beate Mordal – sopran
Alexander Nohr – baryton
Innherred oratoriekor
Knut Erik Jensen og Mona Spigseth – firhendig flygel
Erling Neergård – dirigent
Innherred oratoriekor.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?