Billettsalg på nett til Allehelgenskonsert i Levanger Kulturkirke, Det skjer i Levanger.

Allehelgenskonsert: Requiem av Duruflé 2023

Levanger kirke

KL 18.00

Ordinær kr. 300,-
Honnør kr. 250,-
Student og barn (t.o.m. 18 år) Gratis men må ha plassbillett.
Årskort/abonnement kr. 0,-

Her kan du kjøpe årskort og lese om hvordan det fungerer!

Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å ta kontakt med [email protected]

Levanger kirke, Tollbugata, Levanger, Norge

Levanger kantori
Erling Neergård – dirigent
Nina Sætherhaug – mezzosopran
Sverre Johan Aal – baryton
Erling With Aasgård – orgel

Velkommen til årets allehelgenskonsert i Levanger kirke. I år henter vi frem igjen et av tidenes flotteste rekviem, skrevet av Maurice Duruflé. Sist gang vi fremførte det var i 2016.

Maurice Duruflés Requiem fremstår som gjennomsiktig og lett tilgjengelig for lytteren, selv om den er krevende for kor og organist som bærer hele verket. Musikken er basert på den gregorianske rekviem-messen, og Duruflé gjenbruker en rekke temaer fra denne, tilpasset en moderne form og orkestrering. Bruken av de gregorianske temaene gjør verket iørefallende og harmonisk, og Duruflé ønsket et verk som var preget av ro, håp og harmoni.

Komponisten utelot satsen “Dies irae” (vredens dag) som vi kjenner som nokså voldsomme satser fra Mozart og ikke minst Verdi. Han inkluderte i stedet “Pie Jesu” (milde Jesus), “libera me” (frigjør meg fra evig død) og “in paradisum” (i paradiset) fra begravelsesritualet, noe også Fauré gjorde i sitt rekviem; et verk Duruflé kjente godt.

Requiem ble uroppført i november 1947 og direktesendt på radio. Duruflé hadde da arbeidet på verket i seks år, og det har blitt stående som hans mest kjente og elskede verk.

Maurice Duruflé (1902-1986) var en fransk organist, pedagog og komponist, som særlig skrev kirkemusikk for kor og orgel. Han var preget av sterk selvkritikk, og selv om han komponerte hele livet, offentliggjorde han kun en brøkdel av sin produksjon. Hans utgitte verker omfatter bare 14 opusnumre.

Duruflé skrev tre ulike orkestreringer; orgel solo, orgel og strykere og orgel og fullt symfoniorkester. I denne fremføringen bruker vi kammerversjonen med orgel solo.

Allehelgenskonserten er Levanger kantori sin årlige høstkonsert. Vi synger tradisjonelt et rekviem. I tillegg blir det meditativ og trøstende musikk valgt ut for allehelgensdag.

Annonser

Hva med et godt måltid på San Sebastian?

Book bord her!

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?