Hilmarfestivalen

Hilmarfestivalen er en musikkfestival som finner sted årlig i Steinkjer og den er oppkalt etter den kjente musikeren Hilmar Alexandersen som var fra Steinkjer.  Hilmarfestivalen har eksistert siden 2003 og har siden den gang blitt en av de viktigste festivalene for folkemusikk.

Hilmarfestivalen er en blanding av konserter, spille- og dansemønstringer, kurs, seminarer, kunstutstillinger og arrangement for barn. Festivalen inneholder omtrent 100 ulike arrangement hvert år. Festivalen tiltrekker seg både lokale og internasjonale artister og besøkende, og den finner sted på forskjellige steder rundt om i Steinkjer.

Hilmarfestivalen pleier å finne sted i november hvert år, og arrangementet varer vanligvis i rundt en uke. Arrangør er Stiftinga Hilmar Alexandersen. Stiftinga Hilmar Alexandersen har hovedkontor i Steinkjer og arbeider for bevaring og utvikling av tradisjonskulturen, spesielt folkemusikk og folkedans.

Felespilleren Hilmar Alexandersen (1902-1993) fra Steinkjer var en av de største folkemusikere som virket i Norge og Norden på 1900-talet. Med sin heilt spesielle tone skreiv han seg inn i norsk musikkhistorie.

Billettsalg på nett til Hilmarfestivalen i Steinkjer