Villmarkens gutter

Aulaen Verdal vgs.

Bill. kr. 250,-

Salg av viltmat, kaffe m.m. ved Kvinneutvalget i Verdal jeger- og fiskerforening

Jens Kristian Kvernmo, har den siste tiden  blitt kjent gjennom deltakelse i NRK-serien «Alene» og «Vinterdrøm». Foredraget hans heter «Jakten på et vilt liv»!
Med inspirasjon fra pelsjegerlivet til Helge Ingstad og inderlig kjærlighet til naturen, er Jens Kvernmo i dag en av Norges mest dedikerte friluftsmennesker. Fra tidlig alder, og gjerne sammen med sin morfar, har han egnet livet sitt til jakt, fiske og friluftsliv. Jens har tidligere vært i norgestoppen i feltskyting. Han har vært skarpskytter i Afghanistan, og har flere perioder og overvintringer som jeger, fisker og fangstmann, både i Nord-Sverige, Skjækerfjella og i Sylan. Dette har blant annet resultert i NRK-serien Vinterdrømmen som har fått meget god mottagelse. Nylig var Jens også å se i den første norske sesongen av «Alene», der det var om å holde ut lengst i den norske villmarka. Jens fikk god nytte av sine friluftskunnskaper, fiskeferdigheter og evne til å klare seg alene på tur, og ble soleklar vinner blant 10 deltagere. Gjennom å kombinere urmenneskets hang til vandring, jakt, fiske og utforsking med dagens løsninger for formidling (foto, film, drone), gir han oss uforglemmelige historier og beskrivelser av både menneske og natur. Når vi i tillegg får innblikk i «einstøingens» damejakt og selvransakelser, blir dette et foredrag som veksler mellom nærhet, storhet, ensomhet og fantastiske naturopplevelser.
Les mer om Jens på hans hjemmeside her

Petter Thorsen i Wild Norway – tur og teambuilding fra trønderske skoger til nordpolen»
“Alle har behov for å finne seg et stort mål i livet». For mange handler dette om å realisere den ultimate tur-drømmen.

Men hva kreves egentlig av trening, utstyr og forberedelser?  I foredraget vil Petter dele sine ekspedisjonserfaringer og inspirere deg til å ta steget over dørstokken. Du vil få en masse praktiske råd og tips om hvordan du kan planlegge og gjennomføre små og store ekspedisjoner – og komme hjem som et bedre menneske.
Petter er utdannet innen idrett og biologi. Han har blant annet bakgrunn som Svalbardguide og vært prosjektleder for guideopplæringen på Svalbard. Petter har to ganger deltatt på Ironman triathlon på Hawaii, men liker seg bedre i kulden.  Harr gjennomført ekspedisjoner blant annet på Svalbard, Grønnland og Nordpolen. Petter eier og driver selskapet Wild Norway AS og Arctic Training & Expeditions.
Les mer på Petters hjemmeside her

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?