Billettsalg på nett til historien om Osker Øwre Ord som lyver gjelder ikke. Det skjer i Verdal

Ord som lyver gjelder ikke

14. - 15. august
Falstadsenteret

Ordinær kr. 395,-
Student/ungdom kr. 350,-
Honnør kr. 350,-

Forestillingen varer i 1t 20 min. uten pause og spilles ute i Borggården på Falstadsentret.

Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å ta kontakt med [email protected]. Husk å opplys om hvilken dato du ønsker hvis du sender epost.

Amfi Verdal, Jernbanegata, Verdal, Norge

"om et enkeltmenneskes ukuelige mot og overlevelseskraft"

Oskar Øwre er verdalingen som overlevde fire konsentrasjonsleirer. Han ble berget ut av Neuengamme med De hvite bussene i april 1945. Han kom hjem til Norge 15. juli, til det nye liv som ventet etter krigen.

Men han ble øyeblikkelig innhentet av en ny krig; den kalde krigen. Oskar Øwre var en profilert kommunist. Han ble systematisk overvåket av politiets etterretningstjeneste, registrert som særlig fanatisk agitator.

Overvåkningen pågikk i mer enn 26 år. Dokumenter som ble frigjort i 2002, den såkalte mappa, viser imidlertid at det ikke var registrert en enste bot på Oskar Øwre. Han ble blankt frifunnet. Oskar selv fikk aldri oppleve dette. Han døde i 1996.

For sin samfunnstjeneste og sine mange verv mottok han Kongens fortjenstmedalje i 1990, og fikk den høyeste utmerkelse fra Kommunenes Sentralforbund, Hederstegnet.

Ord som lyver gjelder ikke er en forestilling fra Ulvilla teater om et enkeltmenneskes ukuelige mot og overlevelseskraft.

Med: Lavrans Haga, Asgeir Skrove, Erlend Haga
Musikk: Asgeir Skrove
Manus og regi: Arnulf Haga

Følg Ulvilla Teater på facebook

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?