Selbu Sessions

Levanger kirke

Ordinær kr. 250,-
Student kr. 100,-
Ledsagerbevis godtas. Billett fåes hos Kultar sine utsalgssteder.

Organist Thomas Torstrup og gitarist Martin Högberg slapp sitt debutalbum som duo i 2018, med releasekonsert på Norsk Orgelfestival i Stavanger. Med på laget har de fått med seg stjerne-saksofonist John Pål Inderberg som fargelegger musikken på sin karakteristiske måte. Og nå kommer de til Levanger kirke 21. mars klokken 19.00!

Etter flere års samarbeid, har Torstrup/Högberg samlet et knippe av deres komposisjoner og spilt inn platen «Selbu sessions» i Selbu Kirke. Resultatet er 11 sjangeroverskridende låter og improvisasjoner utviklet over tid av dyktige håndverkere. Musikken kan kategoriseres som en sfærisk, levende og impulsiv form for kammerjazz inspirert av salmer, folkemelodier og jazz, spilt med musikalsk overskudd og en dose improvisatorisk nysgjerrighet. Duoen har tidligere hatt vellykkede samarbeid med skuespiller Hildegunn Eggen (Trøndelag Teater) og andre kunstnere. Deres impulser fra flere sjangre som jazz og rock blir ivaretatt av Martin Högbergs eklektiske gitarspill, og man kan også høre inspirasjonskilder som Hank Marvin, Miles Davis og Jimi Hendrix i deres musikk.

En liten smakebit får du her: https://youtu.be/Jy2S_yq_3wQ

”De tos sammenspil er simpelthen så fascinerende, deres set-up og instrumentering så usædvanlig og resultatet af deres sammenspil – deres klang og soundscape – så langt fra alt andet, jeg har hørt.”
– Ivan Rod, september 2018

Konserten er støttet av Norsk Kulturfond (Kulturrådet) og Norsk Jazzforum.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?