Gammelpotet & fæst

Miniparken Folkeparken

Billett kr. 420,-

Aldersgrense:  18 år

Dørene åpnes kl 20:30. og med følgende spilleplant:

Vømmølbasen trio på scenen kl 21:00 og spiller i ca 1 time og 15 minutter

Stuppulvold spiller fra ca  kl 2300 – 2345

Pause ca 20+30 minutter og avslutter med  akt 2 – kl 00:15 til 01:00

𝗩ø𝗺𝗺ø𝗹 𝗦𝗽𝗲𝗹𝗹𝗺𝗮𝗻𝗻𝘀𝗹𝗮𝗴 oppnådde enorm suksess på 70-tallet med sine fengende viser og sitt smittende humør. Midt i en tid dominert av engelsk pop, erobret Vømmøl landet med sanger om arbeiderkamp, undertrykking og streik, fremført på den bredeste dialekt. Gruppen viste publikum hvor bra norsk musikk kunne være, samtidig som den minnet folk om at vårt velferdssamfunn også har sine skyggesider.Primus motor for Vømmøl Spellmannslag var Hans Rotmo. Han ønsket å videreføre og fornye folkemusikken på dens egne premisser, og lot seg

inspirere av det som for ham og mange andre er vår tids folkemusikk – rock. Gruppen var første satsing fra plateselskapet Mai, hvis manifest var å formidle «Norsk, folkelig og progressiv musikk». Rotmo laget seg et eget instrument han kalte lurk, bestående av en to meter lang seljestokk med en støvel nederst og en cymbal på midten. Lurken ble varemerket for Vømmøl Spellmannslag.

𝗩ø𝗺𝗺ø𝗹 𝗦𝗽𝗲𝗹𝗹𝗺𝗮𝗻𝗻𝘀𝗹𝗮𝗴s aktive eksistens varte bare i en kort periode midt på 70-tallet, og i en enda kortere periode ti år senere. Gruppen rakk likevel å sette dype spor i norsk musikkhistorie. Over hele landet er Vømmøl blitt et begrep, synonymt med utkantstrøkenes kamp mot sentralisering. Mannen bak alle sangene, Hans Rotmo, mener at mye av grunnen til at Vømmøl har overlevd, er den bevisste bruken av humor. Som han selv sier: «Vømmøl gir folk kraft til å kjempe, kjempe med humør.»

𝗩ø𝗺𝗺ø𝗹𝗯𝗮𝘀𝗲𝗻 𝗧𝗿𝗶𝗼 består av følgende musikere i tillegg til Vømmølbasen Hans Rotmo:

Bass: Lars Erik Fisknes – Har spilt og turnert inn og utland med bl.a bluesgitaristen Peer Gynt og Nilsen Aalberg show.

Gitarer: Arild Moe – Har spilt hundrevis av jobber med Gluntan, Creedence night.

𝗦𝗧𝗨𝗣𝗣𝗨𝗟𝗩𝗢𝗟𝗗
Stuppulvold har 15-årsjubileum i år. Bandet ble dannet for å lage mere rockete utgaver av Rotmo sitt låtunivers. Det som kjennetegner Stuppulvold er skikkelig trøkk, allsang og svulstige gitarriff. Bandet har blitt en viktig del av vømmølfestivalen, og skaper alltid god stemning på sine konserter. Frontfigur Knut Stuppulvold er opprinnelig en fiktiv poet fra Rotmos vømmølunivers, men har tatt steget ut i verden som rockesanger, sammen med sine brødre i bandet.

𝗦𝗧𝗨𝗣𝗣𝗨𝗟𝗩𝗢𝗟𝗗 består av:
Trond Anders Prestvik-vokal
Lars Erik Fisknes-bass/kor
Tore Haugmark-gitar/kor
Caos Myrslo-gitar/kor
Kristoffer Hafskjold Okstad-trommer

 

BEGRENSET ANTALL PLASSER:

 

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?