Ronja Røverdatter 2016

Munkeby Klosterruiner

Billett kr.  390,-
Barn t.o.m. 15 år/skole/stud. 220,-
Honnør og gruppe o/10 kr. 350,-
Forestillingen varer i 2,5t inkl. pause
Røverkroa åpner kl. 18.00. Du får slippe inn i amfiet kl. 19.30.
Tilrettelagt parkering for publikum (kr. 50,-)  blir i Munkebygrenda – like før bakken ned til ruinene.
Overskuddet fra parkeringen går til grunneierlaget i elva som igjen øremerker dette til vedlikehold og fellestiltak langs elva som kommer alle til gode!
Besøkende med handicap-løyve vil etter avtale med parkeringsvaktene kunne kjøre ned.
Vi oppfordrer til samkjøring eller bruk sykkel.
Godt med klær og sitteunderlag vil styrke teateropplevelsen

Trenger du overnatting, så ligger Munkeby-Herberge i gangavstand fra klosteret . Kontakt Håkon på mob. 99692315 eller Sissel på mob.90906594.  Se også www.munkeby-herberge.no/ronja-roverdatter/

Visit Innherred tilbyr hotell og forestilling. Les mer her

Mistet du noe når du var i Munkeby? Spørsmål om gjenglemte ting kan du sende på epost til [email protected]

Ronja Røverdatter – Astrid Lindgrens fantastiske og tidløse eventyr blir sensommerens store familieopplevelse i Levanger. Ronja Røverdatter spilles i Munkeby Klosterruiner.

Hovedpersonen Ronja er datter av en røverhøvding og er en selvstendig jente med stor eventyrlyst. Dette fører til mange morsomme og litt alvorlige situasjoner. Her møter vi villvetter, grådverger, underjordiske og viltre røvere og Ronja og Birk som hopper over helvetesgapet.

T-A 26.08: “Her kjenner man at man er midt i et eventyr i historiske omgivelser”

Se de flotte bildene Innherred tok på premieren her

Sjekk ut Trønder-Avisas billedgaller her

Rolleliste:

Ronja: Oda Bratli – 14 år fra Levanger. Går på Levanger U-skole Har tidligere erfaring fra Annie, Verdal – Veresspelet – Plutti plutti plott i Trondheim – Reisen til Julestjernet (Levanger)
Mattis: Jostein Grande kommer fra Verdal og har sin bakgrunn fra Leirådal Spellag. Han har vært med i Spelet hvor hans spilte biskop og vi kjenner han fra bl.a. Pulverkaffeteatret.

Birk: Jonas Skjeflo, 17 år fra Steinkjer. Går på Inderøy vgs. 2. året musikk
Har tidligere erfaring fra Evig Ung på Sparbu – Silkeskjegg – Blanke Messingen – Vømmølspelet på Sparbu – High School musikal bl.a

Lovis: Ingrid Elise Andersen bor på Inderøy men er opprinnelig fra Skogn. Hun har bl.a. en fortid i Pulverkaffeteatret og har spilt i Veresspelet og Prøysencabaret ved Nord-Trøndelag Teater.

Borka: Andreas Småli er fra Ekne og har bred teatererfaring fra Ekne Teaterlag og fra bla. Rød Vinter. Andreas er nå aktuell i «En utmerket Gærning» i regi av Falstadsenteret.

Undis: Anne Granaune Nilsen bor på Levanger og har sin teatererfaring fra Raud Vinter, Spelet og Brusvespelet. De siste årene har hun vært aktiv bak scenen som kostymeansvarlig, regissør, manusforfatter og komponist, produksjonsleder og styreleder.

Skalle-Per: Erlend Haga bor på Inderøy men er opprinnelig fra Verdal. Erlend har jobbet profesjonelt med teater i 20 år, men mest med scenografi. Han har spilt Historien om en Hest på Nord-Trøndelag Teater. Høydepunktet i karrieren var nok rollen i Don Quijote med Verdal Teaterlag.

og et ensemble på 30 fra Levanger Nye Teater

Produsent: Levanger Nye Teater i samarbeid med Haga Kreativ, teaterselskapet Innspæll, grunneiere i Munkeby, Riksantikvaren og Fortidsminneforeningen.

Regi: Arnulf Haga
Scenografi: Erlend Haga, Haga Kreativ
Koreografi: Anett Hjelkrem
Musikkansvarlig: Solveig Salthammer Kolaas
Masker og sminkedesign: Leo Thörn
Prosjektleder: Line Thorsen
Produksjonsleder: Rannveig Skillingstad
Originalmusikk: Björn Isfält
Musikere: Solveig Salthammer Kolaas, Toralf Lund, Helge Westerfjell
Tekniker musikkinnspilling: Hans Jørgen Støp

Billedgalleri fra prøvene:

[wonderplugin_gallery id=”6″]

Røverkro

Arenaen: Munkeby klosterruin
– Ligger 5 km. fra Levanger sentrum i retning Okkenhaug
– omtalt for første gang i 1180 – trolig grunnlagt rund 1150
– brukt som sognekirke frem til 1589. Mye av kirkeruinen sto i full høyde gjennom 1700-tallet.

Ruinen er korsformet med skip og kor av samme bredde. Utvendige mål er 34 x 10m

Mye av runinene ble fjernet gjennom 1800-tallet og omkring 1900 var ruinen en stenhaug. Ruinen ble fremgravd mellom 1906-10. Ruinen ble kjøpt av fortidsminneforeningen i 1967 og ble konservert med nytt toppdekke. Det har vært minimalt med vedlikehold frem til 2007 da riksantikvaren startet konsververingsarbeid som vil gå over flere år.

Kilde: Riksantikvaren:
https://brage.bibsys.no/xmlui//bitstream/handle/11250/176058/1/Ruinprosjektet_Munkeby.pdf

Musikken
Bjørn Isfält har skrevet musikken til Ronja Røverdatter. Han er en av sveriges mest kjente filmkomponister og har skrevet musikk til flere av Astrid Lindgrens klassikere. Han har også skrevet musikk til en rekke andre filmer bl.a Änglagårdfilmene. Ronja Røverdatters oppsetningen på Levanger er det første teaterstykket som har fått lov til å bruke originalmusikken.

facebook
Logo

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?