Riksteatret: Tobias og dagen det smalt

Aulaen Verdal

Bill. kr. 230,- for både barn og voksne.
Gruppe 4 eller flere kr. 190,-
Coopavtale kr. 180,– (Du må oppgi kode fra medlemsbrev/app. På appen finner du det under faste medlemsfordeler og Min Side)
Samarbeidspartner kr. 190,- (Statnett, ARK, Bokklubben, Teatervenn Norge, Kulturforbundet Delta, BoMidt). Du må oppgi kode for å kjøpe billett. Det får du hos din samarbeidspartner.
Scenekort 180,-

Ledsagerbevis godtas. Billett fåes hos en av Kultar sine utsalgssteder.
Forestillingslengde: 1 time (ingen pause).

«Årets beste barneforestilling» på turné med Riksteatret.

Det er mange som kaller Tobias for Cecilie. Ikke engang mamma og pappa vet at Cecilie er Tobias. Og det er jo ikke så rart, for utenpå har han jentekropp, men inni seg er han en gutt. Tobias er det fineste navnet han vet om og sammen med den usynlige dinosaurvennen Konrad kan Tobias være seg selv; verdens beste dinosaurekspert!

Bestevennen Pauline er i virkeligheten den eneste som vet hvem Tobias er. Hun prøver å hjelpe, men likevel føler Tobias det som da meteoren kolliderte inn i jorda og alle dinosaurene døde. Hva kommer til å skje hvis alle får vite hvem han egentlig er?

Kjære lærer! Nå kan du søke om fribilletter til deg og din klasse!  Ordningen gjelder ungdomsskole, vgs og folkehøgskole. Les mer og søk om billetter på https://www.riksteatret.no/skole/riksteatrets-billettfond/

«Tobias og dagen det smalt» er en forestilling om identitet, dinosaurer og vennskap. Forestillingen tar utgangspunkt i samtaler med barn og voksne. Gjennom en miks av fantasi og virkelighet utvikler forestillingen kunnskap og innsikt: Det er mange måter å være menneske på.

Riksteatret skal by på det beste for barn og unge, og med «Tobias og dagen det smalt» får publikum over hele landet oppleve forestillingen som ble kåret til «Årets beste barneforestilling» Heddaprisen 2018. Forestillingen passer for familier, foreldre, lærere, klasser – og alle barn fra 6 år.

Pressen mener:

«Flott teater for barn, og som også tåler godt de voksnes øyne og ører (…) Ei forestilling med god plass til både alvor og humor»
ITromsø, 5

«En rikholdig, formbevisst, opplevelsesfortelling med mange lag»
Dagbladet, 5

«Åpen, undrende, leken og mangfoldig»
Nordlys, 5

«Det blir aldri for enkelt, aldri for vanskelig. Det er et viktig tema, et tema i tiden, som formidles med kløkt, paralleller og masse barnslig gøy.»
NRK

På scenen
Jonas Delerud, Sebastian Legaard Engeland, Per-Theodor Paulsen, Alexander Rindestu, Tonje Dreyer Sellevoll og Kristine Myhre Tunheim

Team
Regissør: Morten Røsrud, Scenograf, Kostymedesigner: Mari Hoel Lotherington, Komponist, Lydprodusent: Aggie Peterson, Lyddesigner: Andreas Wangsbro, Lysdesigner: Øystein Heitmann, Dramatiker: Jenny Maria Svensson, Dramaturg: Lina Synnøve Killingdalen, Idé og prosjektleder : Kristine Myhre Tunheim og Produsent: Wenche Viktorsdatter Paulsen

Av Jenny Svensson
Forestillingslengde: 45 minutter (ingen pause).

Produsert av Rimfrost produksjoner i samarbeid med Hålogaland Teater. Produsert for turne av Riksteatret

Foto: Marius Fiskum

Foto: Marius Fiskum

Foto: Marius Fiskum