Riksteatret: SULT

Turneteatret

GRATIS INTRO FØR FORESTILLINGEN (SE INFO UNDER)
Kl. 18.00 – Åpen for alle
Kl. 18.30 – Reservert for skoleklasser

Forestillingslengde: 1 time 40 minutter uten pause.

Vi er så heldige at SULT i morgen torsdag er utsolgt. Riksteatret tilbyr en introduksjon til SULT noe jeg absolutt anbefaler for å få en enda større teateropplevelse. Introduksjonen holdes i “black-boksen” på Turneteatret og den rommer 100 personer. Det er 289 personer som har kjøpt billett. Vi kjører to introduksjoner  og den holdes av Riksteatrets dramaturg Tine Thomassen.

Kl. 18.00 – Åpen for alle
Kl. 18.30 – Reservert for skoleklasser

Tema for introduksjonen: Få bøker har betydd så mye for så mange som Knut Hamsuns gjennombruddsroman «Sult», som utkom i 1890. Hva var nytt ved romanen, og hvorfor er den av så mange blitt omtalt som en av de beste bøkene som noen gang er skrevet?

Introduksjonen varer i 15 minutter

Det selges kaffe i foajen etter introduksjonen så dette ser ut til å bli en veldig fin kveld!

Spilletid for forestillingen: 1t 40 min. uten pause

Velkommen!

SULT
av Knut Hamsun

Få bøker har betydd så mye for så mange som Sult. Nå blir Hamsuns klassiker teater!

Historien om den unge, fattige og sultne forfatteren i Kristiania – «denne forunderlige by som ingen forlater før han har fått merker av den» – fascinerer stadig nye lesere, 130 år etter at den kom ut for første gang.

Anders T. Andersen er regissør for Riksteatrets teaterversjon av «Sult». Han kommer rett fra arbeidet med Bowie-musikalen Lazarus på Det Norske Teatret. Også denne gangen lager han en forestilling med mye bruk av bilder, video og musikk – med blant andre skuespillere som Preben Hodneland og Julia Bache-Wiig og musiker Tuva Syvertsen fra Valkyrien på scenen.

Sult utkom første gang i 1890. Det skulle bli Knut Hamsuns gjennombruddsroman og et verk som samtidig innebar noe nytt i norsk litteratur. Hamsun skildrer både fysisk sult og psykisk pine hos den navnløse hovedpersonen på en måte som gjør at leseren vanskelig glemmer ham. Sult er en klassiker i litteraturhistorien som har bevart sin fascinasjonskraft også i dag.

“Sult er en bok som jeg kommer tilbake til, igjen og igjen. Denne ubøyelige, nådeløse, perverse, komiske og usammenhengende undersøkelsen av en enslig karakters tilstand er så radikal at den fremdeles tar pusten fra meg.” Forfatter Siri Hustvedt

–Hvem har ikke kjent på følelsen av å ikke høre helt til, eller være oversett av andre? Med Sult har jeg lyst til å vise at det er menneskelig å føle seg utenfor, sier Anders T. Andersen. Han står også bak en rekke vellykkede dramatiseringer av romaner for teater som Roy Jacobsens De usynlige, Karl Ove Knausgårds Om våren og Geir Gulliksens Historie om et ekteskap. Andersen stod også bak filmatiseringen av Berlinerpoplene for NRK og er aktuell med spillefilmen Fuglane basert på Tarjei Vesaas’ roman høsten 2019.

Før forestillingen får du en  gratis introduksjon på Turneteatret ved Riksteatrets dramaturg Tine Thomassen.

Introduksjonen varer i 15 minutter og starter 30 minutter før forestillingen starter.

Spilletid for forestillingen: 2 timer 20 minutter (inkludert pause)

Med Preben Hodneland, Tuva Syvertsen, Julia Bache-Wiig, Sverre Bentzen, Jørgen Wiig Salvesen og Petter Vermeli.

Av Knut Hamsun. Dramatisering og regi Anders T. Andersen. Senograf Dagny Drage Kleiva. Videodesigner Kenneth Karlstad. Kostymedesigner Mette Jacobsen. Lysdesigner Øystein Heitmann. Lyddesigner Erik Hedin. Produsert av Riksteatret.

Produsert av Riksteatret

Knut Hamsuns “Sult” er kanskje en av de beste romanene som er skrevet. Men denne sulten som driver hovedpersonen – hva betyr den i vår tid?

Nå blir “Sult” teater for hele landet, og i den anledning samler vi psykiater Finn Skårderud, forfatter Linn Ullmann og psykolog Peder Kjøs til en samtale om Hamsun, om hans besettende fortelling – og om hvordan vi mer enn noen gang sulter etter mening. Teatersjef Tom Remlov leder samtalen.

Vi viser også utdrag fra den premiereklare forestillingen med bla. skuespiller Preben Hodneland og musiker Tuva Syvertsen. Både regi og dramatisering er ved Anders T. Andersen.

Arrangementet streames til publikum over hele landet tirsdag 7. januar kl. 19.30. 

H Ø R   R A D I O I N T E R V J U   HER:

Hamsuns Sult er kanskje den første norske romanen som virkelig tar mental helse på alvor, men psykisk ustabilitet kan også være morsomt, mener regissør og vår gjest, Anders T. Andersen som fikk oppdraget med å lage klassikeren om til teater. Hør intervjuet med Anders T. Andersen på NRK p2 hehttps://radio.nrk.no/s…/kulturstripa/MKRS06000220/02-01-2020 (intervjuet starter ved den tredje prikken)

 

Sted: Litteraturhuset i Oslo
Arrangører: Riksteatret og Villa Sult
Gratis og åpent for alle.

Velkommen!

 

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?