Billettsalg til Hedda Gabler på Verdal er kultar når Riksteatret kommer med forestillingen

Riksteatret: Hedda Gabler

Aulaen Verdal

Bill. kr. 420,-  
UNDER 30 kr. 180,-
Honnør kr. 340,-
Gruppe over 10 stk.  kr. 340,-
Coopavtale kr. 320,
– (Du må oppgi kode fra medlemsbrev/app. På appen finner du det under faste medlemsfordeler og Min Side)
Samarbeidspartner kr. 340,- (LOfavør, Statnett, ARK, Bokklubben, Teatervenner Norge, Kulturforbundet i Delta, Norsk bibliotekforening, Vi over 60 og Boligbyggelaget Midt). Du må oppgi kode for å kjøpe billett. Det får du hos din samarbeidspartner.
Scenekort 320,-

Ledsagerbevis godtas. Billett fåes hos en av Kultar sine utsalgssteder.
Forestillingslengde: 2 timer 20 minutter (inkludert pause).

Hva er det i Hedda Gabler, som blir farlig for henne selv og alle hun omgir seg med?

Hedda og Jørgen Tesman har nettopp flyttet inn i sitt nye hjem etter et halvt års bryllupsreise. Jørgen synes endelig han har lykkes i livet – villa i byens beste strøk, lysende karriereutsikter – og den legendariske generaldatteren Hedda Gabler som livspartner. Hvem vet, kanskje kommer det også barn snart?

Livet ser også ut til å ha ordnet seg for Hedda. Hun har omsider valgt samme livsvei som de fleste andre, og gratulasjonene strømmer på fra nær og fjern. Men innvendig vokser en stadig større avgrunn mellom følelsene og tankene som omgivelsene forventer av henne – og det hun egentlig tenker og føler.

Hedda Gabler er en av Henrik Ibsens mest sammensatte karakterer. Om det eksistensielle dramaet skrev han selv at “Hos Hedda ligger dyb poesi på bunden. Men omgivelserne skræmmer hende. Tænk, at gøre sig latterlig.” Hedda Gabler er blitt tolket og forsøkt forstått over hele verden.

Når regissør Fredrik Longva setter opp klassikeren for Riksteatret, vil han finne ut av hvem Hedda er: “Hva får et menneske til å gjøre de tingene Hedda gjør? Hva får oss mennesker til å være destruktive – overfor oss selv og de rundt oss? Det er jo spørsmål som vi egentlig burde stille mye mer enn det vi gjør. Der opplever jeg at teatret har en unik posisjon i samfunnet. Fordi vi kan stille spørsmål uten nødvendigvis å ha svarene”.

HER KAN DU LESE DIGITALT PROGRAM

Anmelderne mener:
“En Hedda til å forstå”

Terning 5 for Hedda Gabler av Dagbladet. Billettsalg kultar.no Dagbladet

«Ibsens Hedda Gabler er ingen enkel kvinne. På Riksteatret gjør regissør Fredrik Longva stykket tydeligere, men også gåten mindre.»

 

“Frisk og til ettertanke”
Terning 5 for Hedda Gabler av Dagbladet. Billettsalg kultar.no Subjekt
Gjennom klassiske grep blir «Hedda Gabler» både frisk og til ettertanke (…) Det er sjeldent å se en så særegen Hedda som den Ingrid Giæver leverer

“Rødglødende og gåtefull (…) lykkes godt i forsøket på å gi “Hedda Gabler” fornyet relevans og intensitet.”
Dagsavisen

Opplev mer: Hedda Gabler er blitt tolket og forsøkt forstått av mennesker over hele verden. Hvem er hun egentlig, og hvorfor oppfører hun seg slik hun gjør? Er det noe i henne selv, eller er det noe i forventingene fra alle rundt henne som gjør henne til den hun er? Når regissør Fredrik Longva setter opp klassikeren for Riksteatret, vil han finne ut av hvem Hedda er. I dag. Hva får et menneske til å gjøre de tingene Hedda gjør? Er hun bare en gåtefull og mystisk Ibsen-karakter, eller kunne hun vært en av oss? Du møter forfatter Vigdis Hjorth, psykolog og filosof Ole Jacob Madsen i samtale med regissør Fredrik Longva. Inger Merete Hobbelstad leder samtalen.

Mange unge kvinner ligner på Hedda Gabler
Ingrid Giæver skal landet rundt som Hedda Gabler, og i følge psykolog Peder Kjøs er det mange likheter mellom Hedda Gabler og dagens unge kvinner, blant annet ønske om å bli sett og ikke tørre å være seg selv. Se intervju fra God morgen Norge på TV2 her

På scenen
Ingrid Unnur Giæver, Kristine Hartgen, John Emil Jørgensrud, Khalid Mahamoud og Eivin Nilsen Salthe

Team
Regissør: Fredrik Longva, Scenograf: Katja Ebbel Frederiksen, Kostymedesigner: Solveig Holthe Bygdnes, Lysdesigner: Martin Myrvold, Komponist: Hanne Hukkelberg, Lyddesigner: Amund Ulvestad og Produsent: Silje Vigerust Vinjar

Av Henrik Ibsen

Forestillingslengde: 1 timer 40 minutter (ingen pause)

Produsert av Riksteatret

Riksteatrets omtale: www.riksteatret.no/hedda-gabler

 

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?