Bilde av Nordlands Jeanne D'arc filmvisning og billettsalg på Falstadsenteret

Nordlands Jeanne D’Arc – filmvisning og foredrag

Falstadsenteret

Billett kr. 130,-
Student kr. 100

Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å ta kontakt med [email protected]

Velkommen til filmvisning av filmen «Nordlands Jeanne D’Arc» og foredrag ved regissør Fredrik Horn Akselsen og Tormod Hallerak, forfattere av boka «Det fullkomne bedrag Birger Sjøberg og spillet om Nord-Norge».

Velkommen til visning av filmen «Nordlands Jeanne D’Arc» og foredrag ved regissør Fredrik Horn Akselsen og Tormod Halleraker, forfattere av boka «Det fullkomne bedrag. Birger Sjøberg og spillet om Nord-Norge».

Om filmen: Hun var Norges første kvinnelige SOE-agent og Norges høyest dekorerte kvinne. Hvem var hun? Hvorfor har så få hørt om henne? I filmatiseringen av livshistorien til Liv Grannes fra Mosjøen kaster vi lys på en dramatisk og viktig del av historien fra Andre verdenskrig som få har hørt om. Liv Grannes var Norges høyest dekorerte kvinne under andre verdenskrig, men hennes bragder og Stalin og Churchills «Operasjon Jupiter» på Helgeland forble i historiens mørke. Britene kalte henne Nordlands Jeanne d’ Arc mens her i Norge har hennes historie ikke vært kjent – ikke før nå.

Om boka: Birger Sjøberg ledet en av britenes dristigste operasjoner i Norge under andre verdenskrig. Med livet som innsats smuglet Sjøbergs folk inn titalls tonn våpen til Helgelandskysten. Målet var å forberede en alliert landgang i nord, men Winston Churchills storstilte invasjonsplan utviklet seg snart til et narrespill. Prisen måtte lokale motstandsfolk betale. 23 helgelendinger var blant dem som ble henrettet i Majavatn-tragedien.

TORMOD HALLERAKER – er kultur- og featurejournalist med bakgrunn fra blant annet VG og Dagbladet. Det fullkomne bedrag er hans andre bok i samarbeid med Fredrik Horn Akselsen, etter Gulosten – kjeltring, motstandsmann og kongevenn (2015). Halleraker er fra Bømlo og bor i Oslo.

FREDRIK HORN AKSELSEN er filmskaper og forfatter, og står bak flere dokumentarfilmer og bøker fra andre verdenskrig. Hans siste film Nordlands Jeanne d’Arc (2021), tar for seg historien om Birger Sjøbergs kone Liv Grannes. Horn Akselsen er fra Tønsberg.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?