Julekantaten Den store kongen

Skognhallen

Billett  kr. 120,-
Barn kr. 120,-

Ledsagerbevis godtas. Billett fåes hos Kultar sine utsalgssteder.

Skognhallen 14. desember: I 1978 startet daværende Skogn Ungdomsskole med eget musikkprosjekt: Elevene skulle få øve i å synge i kor. Julekantaten "Den Store Kongen" av Mons Leidvin Takle, har siden da hvert år blitt oppført ved skolen i adventstiden. Fram til nå, 40 år etter, har altså flere tusen Skogn-ungdommer stiftet bekjentskap med framføringen av verket, og både fått og spredt førjulsstemning.

I 1978 startet daværende Skogn Ungdomsskole med eget musikkprosjekt: Elevene skulle få øve i å synge i kor.
Julekantaten “Den Store Kongen” av Mons Leidvin Takle, har siden da hvert år blitt oppført ved skolen i adventstiden. Fram til nå, 40 år etter, har altså flere tusen Skogn-ungdommer stiftet bekjentskap med framføringen av verket, og både fått og spredt førjulsstemning.
I 2014 tok en gjeng på ca 60 tidligere elever – blant dem folk som var elever i 1978 – initiativet til egen Veterankonsert på kantaten. Den ble gjennomført før jul samme år, med stor suksess. Dette ble igjen starten på ideen om egen jubileumskonsert i 2018 med dagens og tidligere elever. Og nå er alt klart!

Årets konsert markerer at det er 40 år siden et lite musikkprosjekt ved skolen startet, og senere utviklet seg til å bli et særegent advents-fenomen på Skogn som engasjerer hele lokalsamfunnet. Konserten er et resultat av tett samarbeid mellom veteranene fra 2014 og administrasjonen ved Skogn Barne- og ungdomsskole. Besetningen på ca 200 aktører består av både “kantateveteraner” og dagens elever.
Umiddelbart etter kantaten, framfører årets ungdomsskoleelever tradisjonelt julemusikk-repertoar.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?