Johan Berggren og Roy Lønhøiden

Havna Scene

Billett kr. 225,-

Aldersgrense: 20 år

Dørene åpnes kl. 20.00
Konsertstart kl. 21.00

Ledsagerbevis godtas. Billett fåes hos Kultar sine utsalgssteder.
Vi tar smittevern på største alvor. Billetter må kjøpes på forhånd for å begrense kontakt og kø-ståing.

Velkommen til en hyggelig konsertkveld og kanskje ett av høstens luneste kvelder? Et spennende møte mellom to av våre fremste stemmer innen norsk singer/songwriter-tradisjon, hvor den ene er en av veteranene, og den andre representerer morgendagens låtskrivere.
Som våre svenske venner sier: Wow, den kombon kan bli ju bli hur bra som helst!!
Johan Berggren:
I januar slapp Johan Berggren sitt andre album “Lilyhamericana”, som fikk strålende mottakelse fra kritikere og publikum. På sin debut på morsmålet, ble Johan sammenlignet med Bjella og nettopp Roy Lønhøiden.
Karantenetiden har blitt brukt i Ole Evenruds Hitsville Studios.

“Lilyhamericana har blitt en imponerende norskdebut for Johan Berggren, han plasserer seg i et tekstlandskap et sted mellom Bjella og Lønhøiden..”
DUST OF DAYLIGHT
DAGBLADET OM ALBUMET:
“Det er interessant å høre hvor mye viktigere han blir som låtskriver på norsk, ikke minst fordi han mestrer faget så godt. Her er Berggren i godt selskap, blant beslektede artister som Stein Torleif Bjella, Trygve Skaug, Roger Græsberg & Foreningen og Tove Bøygard.
Berggren skriver om «seine kvelder, tomme glass og flammer som ikke lenger brenner», om usikkerhet, kjærlighetssorg og dårlig råd. Han har nok vært der, for han formidler disse tablåene med stor overbevisning.”
Roy Lønhøiden:
Roy Lønhøiden er en av det norske innlandets fineste diktere. Med countrymusikken som trofast følgesvenn har han utgitt fem strålende soloplater med finstemte, som oftest akustisk baserte låter i stillfarne og lavmælte arrangementer. Som tekstforfatter har han gang på gang vist at han mestrer sjangerens evige mantra om «tre grep og sannheten». Roy Lønhøiden skriver og synger om Livet med stor L, om den vanskelige kjærligheten, om tro, håp, tvil og sorg, om alt det som er å være menneske. «Vi sang om våren, vi sang om livet», sier han i «Sangen fra skogen» fra 2006, og det er en oppsummering av hans livsgjerning så god som noen.
Det var ikke mange andre enn Roy som sang country på norsk da han debuterte med det imponerende albumet Det ensomme landet i 2004, og det er strengt tatt ikke så mange som gjør det nå heller, når jeg tenker etter.
Det handler om menneske og natur, gjerne i skjør symbiose, en tematikk hentet for eksempel fra diktene til Hans Børli og kanskje også sangene til Alf Prøysen. At Roy har bidratt på den fine hyllestplaten Manda’ morra: 14 sanger av Stein Ove Berg på sanger som «Prøv å se meg som elva» og «La meg dra dit igjen» er heller ikke tilfeldig. Selv om Berg var fra akershusbygda Kløfta er likhetstrekkene ganske åpenbare.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?