Jensvukkunatt

Vekreshaugan, Henning - friluftsteater

Ordinær kr. 320,-
Barn t.o.m 15 år  kr. 170,-
Honnør kr. 270,-
Gruppe (minst 10): 270,-
Familie på 4 eller 5 personer kr. 800,-

Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder.

Parkering ved Henning Samfunnshus som er ca 800 meter unna spelplassen. Muligheter for skyss.
Oppmøte og parkering ved samfunnshuset bør skje senest 30 min før forestillingsstart.

«Jensvukkunatt» er eit musikk/teaterstykke som bygger på folkeleg tradisjon -sagn, musikk song og dans. På scenen får dere møte unge og gamle skuespillere og sangere, Båbu mannsong er med, og i tillegg da profesjonelle musikarar som Einar Olav Larsen som er musikalsk ansvarlig for prosjektet. Han leder for en trio som står for hoveddelen av det musikalske. I tillegg har vi barn og ungdom i bygda som er med å spelar på noko av musikken.

Tittelen på stykket og ordet “Jensvukkunatt” er sparbu -/henningmål for “jonsvaka” altså natta til St. hansdagen 24. juni. Jensvukkunatt er altså St.Hans aften og natt rett og slett.

Jensvukkunatt er et stykke skrevet av sparbyggen Hans Magnus Ystgård. Han er en erfaren forfatter og har skrevet mange stykker som er satt opp både på Innherred og andre stader.

Stykket «Jensvukkunatt» er satt opp ein gong tidlegare av Verdal teaterlag for ca 15 år sidan, men da med eit annet manus for andre akt. Stykket er no ferdigskrevet på nytt med en ny andre akt, og er klar til ny oppsetning. Dette er altså første gong stykket settes opp i denne forma.

Stykket innheld både humor og alvor og passar for publikum i alle aldre.

Handlinga i stykket er lagt ca 100 år tilbake i tid, og de lokale tradisjonar som da var brukt i Sparbu /Henning men også andre stader i forbindelse med Jensvukkunatta, med overtro, tusser og troll er sentral i stykket. Ein skikk som var vanlig i Sparbu/Henning var mellom anna at ungane fekk leika bryllup på Jensvukkunatta, og leikebryllup er difor også ein viktig del av stykket.

Henning – eller Båbua – er tradisjonelt ei musikkrik bygd. På eit vis er denne tradisjonen no i nyare tid brutt. Bagabu UL ønsker med prosjektet bl.a å gjenopplive og gjenskape den gamle tradisjonen. Musikken i stykket er tradisjons/slåttemusikk fra Innherred for det meste. Det brukes en del lokal musikk fra Henning i stykket bl.a bruramarsj fra Henning og den kjente «Signevalsen».

Instruktør for stykket er verdalingen Kari Wist Holmen. Hun var selv skuespiller da stykket vart sett opp på Stiklestad og kjenner difor stykket særs godt.

Bagabu UL er i et jubileumsår – 120 år. Vi er inne i et hektisk jubileumsår, og en del av dette er oppsetningen “Jensvukkunatt”. Vi er nettopp ferdig med storproduksjonen «Jungelboken», og skal i gang med en ny stor oppsetning til høsten, med premiere 6. juledag men nå først altså “Jensvukkunatt”.

Stykket speles på ein friluftsarena – Vekreshaugan. Dette er ei område med fleire gravhaugar og spelplassen er delvis på ov ved siden av ein av gravhaugane.

Før det var forsamlingshus og samfunnshus i Henning var Vekreshaugan ein møteplass for folk i bygda mellom annan på St.Hansaften. Parkering skal skje ved Henning samfunnshus. Så er det lagt opp til at vi går til spelplassen  som er ca 800 meter unna samfunnshuset.

For dei som har problem med å gå så langt av ulike årsaker vil bli dei bli kjørt til spelplassen, men da skal man også møte opp på samfunnshuset. Oppmøte og parkering ved samfunnshuset bør skje senest 30 min før forestillingsstart.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?