Forsker og historiker Ingjerd Veiden Brakstad presenterer foredraget «Etter folkemordet» ifm billettsalg til Holocaustdagen 2022 på Falstadsenteret

Holocaustdagen foredrag

Falstadsenteret

Billett  kr. 100,-

Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å sende epost til [email protected]

Forsker og historiker Ingjerd Veiden Brakstad presenterer foredraget «Etter folkemordet»: Den internasjonal holocaustdagen markerer datoen i 1945 da sovjetiske soldater nådde konsentrasjons- og tilintetgjørelses Auschwitz-Birkenau.

Falstadsenteret freds- og menneskerettighetssenter markerer også i 2022 Holocaustdagen 27.januar. Dagen vil inneholde markeringer, guiding med utgangspunkt i historien til Julius Paltiel, faglig foredrag og fakkeltenning. Senteret er er åpent for inviterte gjester og publikum.

Forsker og historiker Ingjerd Veiden Brakstad presenterer foredraget «Etter folkemordet»:

Den internasjonal holocaustdagen markerer datoen i 1945 da sovjetiske soldater nådde konsentrasjons- og tilintetgjørelses Auschwitz-Birkenau. Dagen markerer dermed slutten på folkemordet. Men var folkemordet egentlig over 27. januar 1945? Holocaust var et folkemord som tok sikte på å utrydde alt jødisk liv i Europa – jødiske europeere var offer for et angrep ingen skulle overleve, og hvor alle delene av livet var rammet
Dagen markerer også begynnelsen på resten av livet til de som skulle overleve holocaust. Hvordan ser tiden etter et folkemord ut for de som overlever? Hva venter dem i tiden etterpå?

I dette foredraget forteller historiker Ingjerd Veiden Brakstad om overgangen mellom folkemord og fredstid, og om hva som fulgte etter at volden var over og de overlevende skulle bygge opp igjen livet sitt på nytt.

Fra klokken 16:00 vil det tennes 773 fakler til minne om ofrene for det norske Holocaust. Besøkende inviteres til å delta i fakkeltenningen.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?