Billettsalg på nett til Händels Messias i Levanger Kirke. Det skjer i Levanger

Händels Messias

Levanger Kirke

Ordinær 400,-
Honnør kr. 350,-
Student og barn t.o.m 17 år  gratis, men må ha plassbillett.
Årskort/abonnement kr. 0,-
Her kan du kjøpe årskort og lese om hvordan det fungerer!

Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å ta kontakt med [email protected]

PÅSKEKONSERTEN 2023
Messias – del 2 og 3
Gerg Friedrich Händel

Medvirkende:
Innherred oratoriekor
orkester
solister: Runa Hestad Jenssen, Thale Jørstad, Ola Marius Ryan, Eirik Krokfjord
dirigent: Erling Neergård

Tidspunkt:
Lørdag 15. april kl. 18:00
Søndag 16. april kl. 18:00

Årets påskekonsert blir et gjenhør med Händels storslåtte oratorium: Messias.
Messias (eng. Messiah) er et oratorium skrevet av Georg Friedrich Händel i 1741, og er et av kirkemusikkens mest kjente og populære verk. Dets navn kommer av jøde- og kristendommens forestilling om Messias (den salvede) og verket er en fremstilling av Jesu liv og dets betydning ifølge kristen doktrine.

Oratoriet består av tre deler;
del 1 Jul: Jesu fødsel
del 2 Påske: Jesu død og oppstandelse
del 3 Jesu gjenkomst og det evige liv.

Første del fremførte vi i desember 2022, og til påskekonserten fremfører vi andre og tredje del. Opprinnelig ble oratoriet fremført ved påsken, men etter Händels død ble det vanlig å fremføre det i adventstiden.

Fremføringen av Messias vil bli med fullt orkester, strykere, treblås, trompet, orgel og pauker, i tillegg til solister og Innherred oratoriekor – alt under ledelse av Erling Neergård. Konsertmester er Sigurd Imsen.

Innherred oratoriekor er et årlig prosjektkor ledet av Levanger kulturkirke. Koret er prosjektbasert med Levanger kantori som base. Innherred oratoriekor har vært med på alle de større korprosjektene i Levanger kulturkirke siden 2017, heriblant to tidligere fremføringer av Messias.

Runa Hestad Jenssen er sopran, med et repertoar som spenner fra folketoner og barokk til opera og samtidsmusikk. Hun blir ofte brukt som solist med ulike kor og orkestre, og har gjort hovedroller som Pamina i Mozarts Tryllefløyten, og Michaela i Bizets Carmen. I 2009 ble hun nominert til Spellemannprisen med plata ‘Gå i fjøs’, sammen med Gjermund Larsen. Med det internasjonalt anerkjente ensemblet Det Norske Solistkor har hun bidratt som korist og som solist på CD, radio og TV-innspillinger. Hun har også sunget med ledende instrumentalister, og orkestre som Europa Galante, Kringkastingsorkesteret og Det Norske Kammerorkester. Runa er ansatt ved Nord universitet, fakultet for lærerutdanning kunst-og image0.jpeg

Thale Jørstad er mezzosopran, kordirigent og pedagog som opprinnelig kommer fra Inderøy. Hun er utdannet fra Universitet i Agder og har en mastergrad i utøvende klassisk sang fra NTNU. I hennes utøvende virke har hun vært solist på oratorier, enkeltstående operaer og romansekonserter. Hun har også vært distriktsmusiker i Nordland. Thale dirigerer for tiden damekoret Corevi på Levanger og Teaterkoret Prima Vare på Verdal. Hun mottok i høst dirigentprisen under Korint-cup sammen med Corevi.

Ola Marius Ryan kommer fra Namsskogan i Nord-Trøndelag. Han har studert klassisk sang og pedagogikk ved NTNU i Trondheim, og han avsluttet i juni 2007 sin mastergrad i opera ved Kunsthøgskolen i Oslo. Etter dette har han hatt engasjementer ved de fleste operascenene i Norge. Han har dessuten en stor konsertvirksomhet, og har mange kirkemusikalske verk på repertoaret. I tillegg til sin utøvende virksomhet jobber han som lektor i musikk ved Nord Universitet på Levanger. Ola Marius mottok høsten 2012 Nord-Trøndelag fylkeskommunes kunstnerstipend.

Eirik Krokfjord kommer fra Lørenskog. Som konsertsolist har han opptrådt med Oslo-Filharmonien, Accademia Bizantina, Capella Vitalis Berlin, Orquesta Sinfónica de Michoacán, Det Norske Blåseensemble, KORK, Det Norske Solistkor, og mange ganger med Barokkanerne. På operascenen har Krokfjord spilt blant annet Nick Shadow i Stravinskijs The Rake’s Progress, Gianni Schicchi i Puccinis Gianni Schicchi, Leporello i Mozarts Don Giovanni, og Silvio i Leoncavallos Pagliacci. Repertoaret strekker seg fra veristisk opera til renessansemonodi, men også nyere musikk. Han har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole, men studerer nå hos Luis Ledesma. Våren 2023 gjør han rolledebut som (den ene) tittelrollen når Ståle Kleibergs David & Bathsheba spilles i Trondheim og i Łódź i Polen.

Billettsalg på nett til Händels Messias i Levanger Kirke. Det skjer i Levanger

Solister: Runa Hestad Jenssen, Thale Jørstad, Ola Marius Ryan, Eirik Krokfjord

Billettsalg på nett til Händels Messias i Levanger Kirke. Det skjer i Levanger

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?