Bilde av plakat utstillingsåpning Håkon Bleken

Håkon Bleken – utstillingåpnig grafiske arbeider

Falstadsenteret

Åpningen kl. 13 er fulltegnet.
På grunn av smittevernhensyn er det kun plass til 30 deltagere under selve utstillingsåpningen, og man må ha reservert billett på forhånd for å få plass blant disse 30. Vi holder åpent til kl 20.00 idag så vi håper de som ikke får plass til utstillingsåpningen kl 1300 benytter anledningen til å komme senere på dagen.

På grunn av smittevernhensyn er det kun plass til 30 deltagere under selve utstillingsåpningen.  Vi holder åpent til kl 20.00 denne dagen så vi håper de som ikke får plass til utstillingsåpningen kl 1300 benytter anledningen til å komme senere på dagen.

Utstillingsåpning “Håkon Bleken i Kommandantboligen.»

Falstadsenteret ønsker velkommen til utstillingsåpning i Kommandantboligen på Falstadsenteret 27.juni kl 13.00. Kommandantboligen åpnes for publikum denne sommeren, og vi ønsker velkommen til utstilling med grafiske arbeider av Håkon Bleken.

13:00     Velkommen ved styreleder Falstadsenteret Øystein Djupedal

Åpning «Håkon Bleken i Kommandantboligen» ved Fylkesordfører Tore O. Sandvik

Det vil være enkel servering under åpningen og hele resten av dagen.

Inngang i Kommandantboligen er gratis på åpningsdagen. På grunn av smittevernhensyn er det kun plass til 30 deltagere under selve utstillingsåpningen, og man må ha reservert billett på forhånd for å få plass blant disse 30. Vi holder åpent til kl 20.00 denne dagen så vi håper de som ikke får plass til utstillingsåpningen kl 1300 benytter anledningen til å komme senere på dagen.


Om utstillingen

Sommeren 2021 ønsker Falstadsenteret velkommen til utstilling med grafiske arbeider av Håkon Bleken i Kommandantboligen. Utstillingen er blitt til i samarbeid med Galleri Ismene i Trondheim.

Blekens grafiske produksjon strekker seg over mer enn syv tiår. Bildene vi viser er utdrag fra 2007 til i dag. De reflekterer kunstnerens livslange engasjement og interesse for menneskets væren i verden.

Noen av bildene er skapt som respons på hendelser i nyhetsbildet, andre som tolkninger av litterære og kunstneriske verk, eller som bearbeidelser av inntrykk fra natur og kulturlandskap. Flere av bildene inngår i par eller serier, hvor Bleken undersøker samme emne eller motiv gjennom ulike innganger, gjentakelser og forskyvninger.

Et tilbakevendende tema hos Bleken, som også er representert i bildeutvalget i denne utstillingen, er menneskets evne til ondskap – evnen til å påføre hverandre lidelse gjennom våre valg og handlinger. Temaet er framtredende i bildet «Jødegutten II», som bygger på det ikoniske fotografiet av en jødisk gutt i Warszawa-gettoen under andre verdenskrig. Bleken har arbeidet med dette motivet gjentatte ganger tidligere, første gang i et glassmaleri for Vålerengen kirke i 1984. Versjonen som vises fram på Falstadsenteret er del av et helt nytt opplag litografier, laget spesielt for denne utstillingen.

I Kommandantboligen, som en gang var hjem for lederne av SS-leiren Falstad, får Blekens motiver med referanser til menneskers ugjerninger en sterk og annerledes klangbunn. Det samme får hans mer hverdagslige motiver og landskapsbilder, når de stilles ut i stuene hvor de tyske offiserene hadde utsikt mot det trønderske kulturlandskapet, Trondheimsfjorden og Falstadskogen, der noen av deres verste forbrytelser fant sted.

Utstillingen vises fra 27. juni – 15. august 2021.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?