Fuglane

Turneteatret

Bill. kr. 410,- (kjøper du fullprisbillett får du 2 for 1 til  Havboka  20. mars. Send meg en epost på [email protected]. Oppgi hvilken epost du har kjøpt billetten med og vi sender deg info)
Skole/Student kr. 330,-
Honnør kr. 330,-
Gruppe over 10 kr. 330,-
Samarbeidspartner kr. 330,- (ARK, Bokklubben , Utdanningsforbundet , Sykepleierforbundet, Teatervenner Norge, ansatte i DNB.  (Du må oppgi kode for å kjøpe billett)
Coopavtale kr. 310,- (Du må oppgi kode fra medlemsbrev/app. På appen finner du det under  Faste medlemsfordeler og Min Side)

Ledsagerbevis godtas. Billett fåes hos en av Kultar sine utsalgssteder.

Verdal lørdag 30. mars: Den som har møtt Mattis glemmer ham ikke. Nå skal en ny generasjon få møte ham. Fortellingen om Mattis har betatt stadig nye generasjoner like siden Vesaas’ roman først kom. Han er så lett å bli glad i – Tusten, som han kalles i bygda. Vi drar kjensel på ham, både hos andre og i oss selv. Og likevel er det nettopp det at han er så annerledes, så helt seg selv, som gjør at han berører oss så sterkt – uansett hvor vi selv befinner oss i livet.

Den som har møtt Mattis glemmer ham ikke. Nå skal en ny generasjon få møte ham.

Fortellingen om Mattis har betatt stadig nye generasjoner like siden Vesaas’ roman først kom. Han er så lett å bli glad i – Tusten, som han kalles i bygda. Vi drar kjensel på ham, både hos andre og i oss selv. Og likevel er det nettopp det at han er så annerledes, så helt seg selv, som gjør at han berører oss så sterkt – uansett hvor vi selv befinner oss i livet. Ekstra stas er det at vi har en Verdaling på scenen! Tore B. Granås debuterer som skuespiller hos Riksteatret!

Gled deg!
«Modige valg og kraftfull Mattis» Dagsavisen (5)
«Mattis er veldig fint spilt av Tom Styve (…) virkelig bevegende» NRK
«En viktig forestilling som vi alle eier og burde se» Klassekampen
«Respektfull dramatisering av en norsk klassiker» VG
30 min før forestillingen starter:  Intro v/dramaturg Tine Thomassen

Tore B. Granås fra Verdal spiller Jørgen

Mattis og storesøsteren Hege bor alene og i svært enkle kår. Hun strikker for å skaffe til livets opphold, men når Mattis tar seg en jobb, går arbeidet gjerne i stå for ham. Han lever mest i sin egen verden. En dag oppdager han rugda som trekker over hustaket. Han kommer til å tenke på seg selv som en slik underlig fugl, og tolker dette som et tegn på at noe skal skje. Ikke lenge etter slår lynet ned i et av de høye trærne utenfor huset. Dét ser han òg som et varsel – de tretoppene har han kalt for Mattis-og-Hege. Og når tømmerhoggeren Jørgen dukker opp, og får husrom hos dem, og Hege og Jørgen etterhvert blir kjærester, føler Mattis at hele hans liv er blitt forandret. Hva skal han gjøre? Mattis kan ikke tåle et liv uten Hege.

Fuglane er dramatisert og filmatisert en rekke ganger, både i Norge og utlandet. Denne gangen presenterer vi Vesaas’ mesterverk i en helt ny versjon. Den er laget av Lasse Kolsrud, som også har regien. Han har de seneste årene hatt ansvaret for et helt knippe suksesser på Riksteatret, fra Bikubesong og Førstereis til Kan nokon gripe inn. Han vil gi historien sin unike blanding av robust fortellerglede og sorgmuntert alvor.

Riksteatret skal fortelle historier som forener et publikum over hele landet – historier som gir oss tilhørighet til kulturen vi lever i, som gjør vår felles livsopplevelse gjenkjennelig og levende og nærværende. Og viktig.

I norsk etterkrigslitteratur er Tarjei Vesaas’ roman Fuglane et slikt felleseie.

På scenen
Lars Helge Throndsen, Ida Ursin-Holm, Tom Styve, Mads H. Jørgensen, Tore B Granås, Ingvild Holthe Bygdnes og Ane Ulimoen Øverli.

Team
Regissør: Lasse Kolsrud. Scenograf: Milja Salovaara. Lysdesigner: Martin Myrvold. Komponist: Kjetil Schjander Luhr. Koreograf: Belinda Braza. Produsent: Emnet Kebreab

Produsert av Riksteatret i samarbeid med Turneteatret i Trøndelag

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?