Fortrolige samtaler

Aulaen Verdal

Ordinær: 400,-
Honnør/Gruppe over 10/Barn/Student: 320,-
Coopmedlem: 300,-

Terningkast 5G
VG: En gedigen teateropplevelse
Dagsavisen: “Et klassisk stykke teater som bærer ordets og samtalens makt inn i en ny tid (…) mektig og medrivende”
Adressa: Fortrolig og sterkt

LIV ULLMANNS «FORTROLIGE SAMTALER»

Fortrolige samtaler er basert på livshistorien til Ingmar Bergmans foreldre, og med utgangspunkt i morens hemmelige dagbok og Ingmar Bergmans egne dagbøker.

Filmen var et mesterverk men Liv Ullman har skrevet et manus som er opphøyd og nedpå på samme tid og det river en med. Liv har et blikk som er kanskje klokere og mer distansert enn det Ingmar vil kunne være om sin egen familie og det er det som gjør dette til en stor teateropplevelse.
Det vi får se er fra Ingmars dagbøker og masse som ikke er med i filmen og dels mye fra morens hemmelige dagbok. Virkelig noe som vi alle kan kjenne oss igjen i . Hvem vi er – hvorfor vi er – hva er det vi er mest hemmelige med – jo det vi skriver ned i vår lille bok. En kvinne som i hele sitt liv hadde en hemmelig dagbok. Hun snakket ikke med noen om dette. Hadde ikke en fortrolig venninne eller venn. Men dette som skjedde i hennes liv gikk hun til med i sin dagbok:

Anna 36 år gammel velger å betro seg til sognepresten Jacob. I lang tid har hun hatt et forhold til en yngre mann, Thomas. Det er et forhold som stikker dypt, dypere enn med ektemannen Henrik og så besettende at det bryter de konvensjonelle reglene som preger den lille barnefamilien. Jacob ber henne innstendig om å bryte forholdet til Thomas og fortelle Henrik sannheten. Alternativet for Anna vil være å brenne inne med den altoverskyggende hemmeligheten, men spørsmålet er om sannheten gjør mer skade enn utroskapen i seg selv?  Fortrolige samtaler er en universell historie som alle mennesker kan kjenne seg igjen i – om kjærlighet, troskap, frihet og livsmot. Om alt det som kan utløse så stor glede og så dyp fortvilelse i livene våre.

Vi møter Nationaltheatrets beste skuespillere på scenen; Emmypris-vinner Anneke von der Lippe, Bjørn Skagestad, Kari Simonsen, Liv Bernhoft Osa, Mattis Herman Nyquist, Marte Engebrigtsen og Hermann Sabado.

Etter premieren på Nationaltheatret skrev pressen:
«En gedigen teateropplevelse» VG, 5
“Mektig og medrivende (…) Et klassisk stykke teater som bærer ordets og samtalens makt inn i en ny tid» DAGSAVISEN, 5
«Fortrolig og sterkt» ADRESSEAVISEN
«Intenst om kjærleik og einsemd» DAG OG TID
«Menneskene tørster etter forståelse. Ullmann viser dem nettopp det» DAGBLADET, 5
«Når Riksteatret reiser landet rundt vil det gnistre» NRK
– Fortrolige samtaler er en fortelling om en kvinnes hemmeligheter. Men mest av alt handler det om hvem våre hemmeligheter gjør oss til, sier regissør Liv Ullmann.

Se gjerne Liv Ullman fortelle om prosessen fra film til teatermanus:

 

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?