Billettsalg på nett til foredrag Majavasstragedien på Falstadsenteret. Det skjer på Levanger.

Foredrag: Majavasstragedien

Søndag 21. juli
Falstadsenteret

Ordinær kr. 130,-
Barn t.o.m 15 år kr. 100,-
Honnør kr. 100,-

Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å ta kontakt med [email protected]

Tilrettelagt for personer med funksjonsnedsettelse

Falstadvegen 59, Ekne, Norge

Velkommen til foredrag av Bjørn Storm-Johansen om Majavasstragedien søndag 21. juli 2024 kl. 13.00 – 15.00.

Bjørn Storm – Johansen forteller om Majavassgjengens mottakelse, opphold, dødsdommer og henrettelser i SS Strafgefangenenlager Falstad.

Foredraget tar for seg motstandsarbeidet på Helgeland fram mot opprullingen høsten 1942. Det starter med Churchills plan “Jupiter”, om våpentransportene fra kysten og forberedelsene til en mulig alliert invasjon. På sensommeren i 1942 kommer sammenbruddet og de omfattende arrestasjonene. Trefninger på Tangen blir den endelige motstandsaksjonen som fører til at Josef Terboven erklærer unntakstilstand i Grane, Vefsn og Trøndelagsfylkene 6 oktober 1942. Dette førte direkte til henrettelsene i Falstadskogen.

Som sønn av en falstadfange, Frank Storm – Johansen, har Bjørn Storm – Johansen vokst opp med historiene om Majavatnsaken. Frank Storm – Johansen var jernbanetelegrafist på Trofors stasjon i Nordland da nazistene startet jakten på motstandsfolk i frykt for allierte operasjoner i Helgeland. Han ble arrestert og satt i fangenskap både på Falstad og i Sachsenhausen.

Dette arrangementet inngår i vår faste foredragsserie Etterkommernes fortellinger. Foredrag, samtaler og vandringer: Tidsvitnene etter andre verdenskrig forsvinner inn i historien. Fortellingene om de lever videre blant de etterlatte. I denne serien av foredrag og vandringer ønsker vi å gi ordet til etterkommerne, slik at de kan holde historien levende, på sin måte.

Arrangør: Falstadsenteret

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?