Billettsalg på nett til holocaustdagen 2024 på falstadsenteret. Det skjer i Levanger.

Holocaustdagen 2024: Litteratursamtale med Simon Stranger

Falstadsenteret

KL. 15.00

Ordinær kr. 130,-
Barn t.o.m. 15 år kr. 100,-
Student kr. 100,-

Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å ta kontakt med [email protected]

Velkommen til markering av Holocaustdagen 2024.
Det blir litteratursamtale med forfatter Simon Stranger og førsteamanuensis Ingvild Hagen Kjørholt (NTNU) om boka «Museum for mordere og redningsmenn» (Aschehoug 2023).

Tradisjonen tro tenner vi 773 fakler for å minnes ofrene av det norske Holocaust, i borggården fra kl. 15.00. Faklene vil brenne utover kvelden.
Falstadsenteret vil holde åpent til kl. 18.00.

Om boka: «Museum for mordere og redningsmenn» er fortellingen om det jødiske ekteparet Rakel og Jacob Feldmann som blir drept av grenselosene de trodde skulle redde dem. Om Ellen Glotts familie som fikk enebolig, eiendeler og fremtidsdrømmer røvet fra seg, før de ble jaget på flukt fra utslettelsen.

To generasjoner senere skal Ellens barnebarn gifte seg med forfatteren Simon Stranger. Under et skrivearbeid om det norske folkemordet kommer Stranger over opplysninger om egen slekt, som gir nye perspektiver på det mørkeste kapittelet i moderne historie.
Romanen er utformet som et museum. Hvert kapittel er en sal, fylt med gjenstander, fotografier og minner. Til sammen danner de en mosaikk fra virkelighetens verden, der hver bestanddel avdekker en historie så merkverdig og makaber at den overgår fantasien.

Om forfatteren:
Simon Stranger (f. 1976) Har siden debuten i 2003 utgitt en rekke bøker for barn, ungdom og voksne, og ble i 2014 nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for De som ikke finnes. Bøkene har høstet svært gode kritikker og er oversatt til flere språk. Romanen Leksikon om lys og mørke ble tildelt Bokhandlerprisen i 2018, og er oversatt til over 20 språk. Høsten 2021 utkom romanen 304 dager til gode anmeldelser og nominasjon til Bokhandlerprisen. Museum for mordere og redningsmenn er en frittstående oppfølger til Leksikon om lys og mørke, og utkommer høsten 2023. (Aschehoug 2023).

Alle billetter kjøpes via Kultar.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?