Filmvisning Den største forbrytelsen UTSETTES

Falstadsenteret

FORESTILLINGEN UTSETTES pga. koronasituasjonen. Ny dato kommer. Alle som har kjøpt billett kan beholde billetten og blir informert om ny dato.

Billett kr. 150,-

Ledsagerbevis godtas. Billett fåes hos Kultar sine utsalgssteder.
Vi tar smittevern på største alvor.
Billetter bør kjøpes på forhånd for å begrense kontakt og kø-ståing.

I anledning Holocaustdagen 2021 har vi gleden av å vise storfilmen «Den største forbrytelsen» onsdag 27. januar, kl. 18.00-21.00, utendørs i Borggården på Falstadsenteret.
Appell ved historiker Jon Reitan

Filmvisningen vil foregå utendørs i borggården så klær etter vær! Vi serverer varm drikke og kinokiosken er åpen for anledningen.
Det er et begrenset antall billetter tilgjengelig så husk å reserver og forhåndskjøp billetter.
Hjertelig velkommen til en garantert minnerik kveld på Falstadsenteret.

Arrangementet er i samarbeid med Bygdekinoen.

Om filmen:
26. november 1942. etter ordre fra den tyske okkupasjonsmakten blir en storstilt politiaksjon igangsatt over hele landet. I Oslo er over 300 politifolk, hirden og NS medlemmer kalt inn for å bistå. Over 100 drosjer er rekvirert til oppdraget. Alle jødiske kvinner, barn og eldre skal deporteres. Det samme gjelder de som befinner seg på sykehus. Det finnes ikke unntak for noen. En måned tidligere hadde politiet i Oslo arrestert nesten alle jødiske menn over 15 år og samlet dem på Berg interneringsleir utenfor Tønsberg.
Grytidlig om morgenen blir de vekket og kjørt vekk med tog i krøttervogner. Destinasjonen er kaia i Oslo. Ved utstikker 1 ligger det tyske frakteskipet Donau klar for å ta i mot den menneskelige lasten. I korte glimt gjenforenes menn og koner, fedre og barn, besteforeldre og barnebarn, før de brutalt blir revet vekk fra hverandre igjen. Skrekkslagne og uvitende om sin skjebne tvinges de under dekk på det store lasteskipet. Donau forlater Oslo med totalt 529 norske jøder. Endestasjonen er utrydningsleiren Auschwitz.
Filmen baserer seg på en sann historie som strekker seg fra 30-tallet til fredsdagene i 1945. Fortellingen om familien Braude står i sentrum for handlingen i filmen. En vanlig norsk arbeiderfamilie som inntil disse skjebnesvangre dagene hadde levd sine liv i trygghet på Grünerløkka. Der levde de med sine drømmer og ambisjoner for fremtiden, men fikk sin skjebne forseglet av det faktum av at de var jøder.
Manuset er skrevet av Harald Rosenløw Eeg og Lars Gudmestad, med utgangspunkt i Marte Michelets bok Den største forbrytelsen. Regi ved Eirik Svensson. Produksjon av Fantefilm Fiksjon.

For mer informasjon se: www.falstadsenteret.no eller vår Facebook side.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?