Balkan; hvorfor historien avgjør fremtida

Falstadsenteret

Ordinær kr. 150,-
Barn kr. 120,-
Student kr. 120,-
Honnør kr. 120,-

Aldersgrense: ingen aldersgrense/anbefales voksne/ungdom.

Ledsagerbevis godtas. Billett fås i Kultar sine utsalgssteder.

Gjennom historien har Balkan vært et sentralt krysningspunkt og møtested for handel, invasjon og migrasjon. Balkans historie preges av at regionen vært underlagt ulike stormakter som kjempet om innflytelse på halvøya. Kombinert med dens etniske mangfold har dette ført til at statsdannelser og grenser har vært omskiftelige, omstridt og gjenstand for en rekke kriger og konflikter. Verdenskrigene og borgerkrigen i det tidligere Jugoslavia preger fremdeles hvordan land og mennesker på Balkan forholder seg til hverandre.

I sitt foredrag, som baserer seg på inngående kunnskap om regionen, forteller Terje Svabø om hvordan Balkans historie må forstås for å kunne avgjøre framtiden til regionen.

Terje Svabø er en norsk journalist og foredragsholder. Svabø har årelangt virke som journalist i Aftenposten, VG, NRK og TV 2. Svabø har vært Asia-korrespondent for Aftenposten fra 1985 – 1990, med base i Beijing og Hong Kong. I 2007 var han med på å starte TV 2 Nyhetskanalen. Fra 2008 til 2012 hadde han Wien som hovedbase, og jobbet som freelancejournalist. Svabø har også vært leder av tankesmien Civita. Han har skrevet flere bøker. De siste årene har han hatt base i Zagreb, Kroatia.

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?