Billettsalg på nett til Bakgårdsfestivalen på Levanger

Bakgårdsfestivalen: Difference

Sjøparken

Kl. 20.30
Billett kr. 350,-
Aldersgrense 18 år
Dørene åpner kl. 19.00
Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å sende epost til [email protected]

Difference kommer til scenen i Sjøparken, det blir helt sikkert en herlig aften!!

Få norske popgrupper kan vise til en bedre debutplate enn hva Difference fra Trondheim gjorde i 1967.
Gruppen sjokkerte omgivelsene med singelen «Tree Of Love». 1967 var året hvor flower power, hipper og psykedelika gjorde sitt inntog. Ubevisst kanskje, men ingen markerte denne tidsepoken så sterkt som Difference. Og selvsagt var det i ’67 at The Beatles ga ut «Sergant Pepper’s», Rolling Stones kom med «Their Satanic Majesties Request», Pink Floyd debuterte med «The Paper At The Gates Of Dawn» og Procul Harum kom med «A Whiter Shade Of Pale». Difference var en naturlig del av denne epoken.
Tore Johansen (sang), Erling Mylius (bass), Ivar Gafseth (orgel), Knut Solem (trommer), Snorre Tømmerås (gitar) og Ame Jacobsen (gitar) utgjorde besetningen på «Tree Of Love». Endel omrokkeringer ble det i årene som kom, men rent musikalsk sto de for seg selv. Flerstemt sang, tung rhythm & blues, soul og rock’n roll.
Difference hadde sitt utspring fra The Sparrows i Buvika utenfor Trondheim. De var imidlertid lenge på leit etter en habil vokalist, og Tore Johansen dukket plutselig opp som fugl phønix. Han var, og er, et sangtalent utenom det vanlige og Difference fikk en sound som var unik. Når så Gafseth pumpet orgelet som gjorde Keith Emerson til statist, og Mylius trakterte bassen like fjellstøtt som John Entwistle; vel, da måtte det bli bra. Difference la lista høyt og la en standard få maktet å nå.
Gruppen ble Trønderske Mestre, det ble opptreden i fjernsynets Popcorn og de fikk spesialsydde silkeskjorter. Joda, 1967 var året det klaffet for Difference.
1968 var et svært så produktivt år for gruppen, men 17. mai 1969 kom konkursen og tok dem. I 1974 var de tilbake igjen, og Difference holdt det gående ut 70-tallet.
Med samleplaten «The Very Best Of Difference» er det igjen duket for gjenhør av gruppens musikalske høyde­ punkter. Låtene er plukket fra de tre lp-platene som kom på 70-tallet, og viser oss hvilket fantastisk band dette var. De var istand til å lage de dristigste og vakreste låtene, i tillegg til å gjøre sine versjoner av kjente ‘covers’. Og live var de om ikke enda bedre. Hvem kan glemme gruppens potpurri av bl.a. Small Faces’ «Tin Soldier», Procu] Harum’s «Whiter Shade Of Pale», Vanilla Fudge’s «You Keep Me Hangin’ On» samt gruppens egne
«Tree Of Love», «Ballad Of A Broken Heart» og «Sweet Sounds Everywhere»? Hvilken hyrdestund ! Difference var geniale og bare tilfeldighetene ville det slik at de forble en av oss, og ikke nådde ut til et større publikum. Hadde rettferdigheten rådet ville de idag vært stilskapere innen moderne rock’n roll og hatt hele verden som arbeidsfelt. Men den gang ei.
Overgangen fra vinyl til cd var derfor ikke noe problem. Her er det kvalitet i hver rille og låtene fremstår den dag i dag like åndsfriske og oppegående som for over 20 år siden.
For det er da bærre lækkert, ikke sant ?

Arrangør: Bakgårdsfestivalen

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?