Aslak Brimi Kvartett-turné

Husfrua & Vårt Hjem

Ordinær kr. 200,-
Student kr. 100,-

Billett kjøpes på forhånd for å forenkle registrering av navn og kontaktinfo ihht. smittevernregler.
Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å ta kontakt med [email protected]

Spellemannsmiljøet i Lom har alltid hatt mange som har laga slåtter sjøl, og Aslak Brimi følger opp i denne tradisjonen. Det er rytmiske og suggererende slåtter, inspirert av den råe og kraftige gudbrandsdalske springleiken og hallingen. Men det er også de vare og nakne melodiene, rolige slåtter der arrangementa er enkle og nære.
Aslak Brimi fra Lom er mest kjent for sitt arbeid med tradisjonsmusikk fra Ottadalen, både med innsamling, tradering og utøving. Han har grunnlaget sitt fra Lom spelmannslag, og gikk i lære hos lokale spellemenn. Aslak Brimi er en aktiv felespellemann, og har gitt ut mange album med tradisjonsmusikk både som aktør og produsent. Aslak Brimi Kvartett er det første prosjektet med han sjøl og hans egne slåtter i sentrum.
Bjørn Kåre Odde har gått samme spellemannsskole som Aslak i Lom spelmannslag, og tok veien enda lenger da han studerte ved Norges musikkhøyskole. Dette har ført til at han er en av de råeste og mest spennende musikerne i miljøet. Espen Wensaas trakterer det som er av klimpreinstrument. Som slåttespellemann er han av de beste, både særegen og nyansert. Svein Tore Werstad og Aslak har spilt sammen i over 10 år. Springleik og barytonsaksofon har vist seg å være en bra match. Werstad har en rytme og melodifølelse mange kan misunne han. Sammen som kvartett blir instrumenta fletta tett sammen, og det blir intenst og fargerikt.
Aslak Brimi Kvartett kommer snart med sitt første album, og førlanserer det nå på årets Folkelarm.
Besetning
Aslak Opsahl Brimi – fele
Bjørn Kåre Odde – bratsj, fele
Svein Tore Werstad – saksofon
Espen Wensaas – cittern, gitar

Arrangør: Hilmarfestivalen

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?