“We Will Rock You” med Verdal Teaterlag

We Will Rock You er en musikal som er bygget rundt mange av Queen, det britiske rockebandet, sine største hits. Musikalen ble skapt i samarbeid med medlemmene av Queen, Brian May og Roger Taylor, i tillegg til forfatteren Ben Elton. Den hadde premiere i 2002 på Dominion Theatre i London.

Kjøp billetter til forestillingen med Verdal Teaterlag her

Handlingen i musikalen foregår i en futuristisk dystopisk verden der musikk, individualitet og kreativitet er undertrykt av et mektig korporasjonssystem som kontrollerer alt. Folk bruker generiske klær, tenker og oppfører seg likt, og all musikk er generisk popmusikk produsert av selskapet. Hovedpersonene, Galileo og Scaramouche, er to unge rebeller som oppdager rockens kraft og begir seg ut på en reise for å gjenopplive ekte musikk og frihet.

Musikalen tar navnet sitt fra Queens ikoniske sang “We Will Rock You”, og inkluderer en rekke av bandets mest kjente sanger som “Bohemian Rhapsody”, “Another One Bites the Dust”, “Radio Ga Ga”, “Somebody to Love”, “I Want to Break Free” og mange flere. Sangene blir vevd inn i handlingen for å uttrykke karakterenes følelser og utvikling, samt å bidra til å skape en energisk og livlig forestilling.

“We Will Rock You” har vært en av de største suksessene innen musikalsjangeren, spesielt populær blant Queen-fans og de som elsker klassisk rockmusikk. Musikalen har blitt satt opp i ulike deler av verden og har underholdt publikum med sin unike blanding av rockemusikk, science fiction-elementer og en inspirerende fortelling om å kjempe for individualitet og kreativitet i en konform verden. Nå setter Verdal Teaterlag opp denne musikalen som sin hovedoppsetning med premiere 4. juledag 2023.

Verdal Teaterlag har en lang historie siden 1968.
Det var eventyrene som sto øverst på ønskelistene den gang, og “Veslefrikk med fela” ble det første teaterstykke Verdal Teaterlag kunne presentere 4. juledag 1968.

Siden den gang har teaterlaget vokst. Både i antall medlemmer og produksjonenes størrelse. Teaterlaget har nå ca. 300 betalende medlemmer og er ett av landets største teaterlag. Verdal Teaterlag har siden oppstarten gjennomført over 100 små og store produksjoner, med «Bør Børson jr», «Annie», «Vinsjan på kaia», «Levva Livet», Jubileumsforestillinga «Kjendishotellet Soria Moria», «Reisen til Julestjernen» og nå «Optimist – Bli bra igjen» som eksempler på de største produksjonene de siste åra.

Verdal Teaterlag samarbeider blant annet med Styggdalsnemda (paraplyorganisasjon for alle amatørteaterlag i Verdal), Turnéteateret i Trøndelag og Stiklestad Nasjonale Kultursenter (Spelet om Heilag Olav).