Folkehelten og Garnesmordet

Teaterstykket Folkehelten handler om Garnesmordet i 1806. FOLKEHELTEN er en mørk beretning om kjempen, bjørnejegeren og soldaten Ola Skavhaug og kjæresten Kerstin, datter på gården Garnes.
Folkehelten er skrevet av Hans Rotmo og musikken i stykket er skrevet av Gjermund Larsen. Folkehelten ble for første gang satt opp i Levringslåven i 2013. En monolog med Paul Ottar Haga med historien om Garnesmordet ble satt opp i 1995. Etter 10 år spilles FOLKEHELTEN igjen i fantastiske Levringslåven. Og denne historien vil bli fortalt igjen og igjen – fordi den har sin egen særegne sprengkraft av fortvilelse, raseri og følelser.

De Værdalske Befestninger har laget en bakgrunnsartikkel om Ola Skavhaug eller Skavhøggen som han også ble kalt. Les den her 

Folkehelten spilles fra 26. august. Her kan du kjøpe billetter