Riksteatret opplever du via Kultar

Riksteatret er en viktig samarbeidspartner for Kultar. Vi formidler billetter til det nasjonale teatrets forestillinger i Verdal – Trøndelag.

Verdal er jevnlig på teatrets ti-på-topp-liste over de beste besøkte spillestedene i landet, og det er ofte fulle hus når Riksteatret kommer på besøk.

Her gjelder det altså å sikre seg billett.

At Verdal er et så populært spillested, gjør også at teatret setter opp alle de årlige forestillingene sine her.

Som kulturnestor i kommunen, Rune Dillan, sier det i et intervju med Trønder-Avisa:

– Riksteatrets forestillinger må jeg ha med meg hver gang. Rett og slett fordi jeg vet at når de kommer er det verdt å ta turen. Det er mye bra teater som lages her i fylket, men vi tåler andre impulser utenfra.

Teater for hele landet

Riksteatret er teater for hele landet, og startet opp som en del av den kulturelle gjenreisinga av Norge etter den andre verdenskrigen. Teateret har til og med sin egen lov (vedtatt i 1948).

Ifølge teatrets egne nettsider gikk den første turneen med oppstart i Finnmark – som ble svært hardt rammet av krigshandlingene. Tittelen på stykket var «En reise i natten».

Riksteatret og Kultar

Samarbeidet mellom det landsdekkende teatret og Kultar er en suksesshistorie. Teatret produserer og presenterer sine forestillinger, og Kultar selger billettene i Verdal (Trøndelag).

Verdal har blitt et av spillestedene der Riksteatret samler størst publikum.

Publikum? Sjekk vår oversikt over kommende teaterforestillinger og andre arrangementer.

Riksteatret besøker kulturhus over hele landet

På landsbasis besøker teatret jevnlig over 70 kulturhus – med sine 10-12 årlige teaterproduksjoner. Produksjonene rullerer vanligvis over et par år, og Verdal er altså ett av spillestedene som får besøk hver gang – seks ganger i året.

Forestillingene spilles kun én gang på hver plass. Riksteatret besøker seks spillesteder hver uke.

Dette gjør det ekstra viktig å nå ut til publikum med budskapet om forestillingene – og om muligheten for å kjøpe billett.

Billettsystemet eBillett

Kultar har valgt å bruke det norskutviklede billettsystemet eBillett, som gjør det enkelt for deg som kulturforbruker å skaffe og ta vare på billettene.

Les mer om eBillett her.