Sjørock 2017

Ekne Småbåthavn

Bill. kr. 350,- (450,- ved inngang)

Ledsagerbevis godtas. Kan kjøpes ved utsalgsstedene til Kultar.

 

Tre Små Kinesere med Ulf Risnes som hovedmann kommer til en av de minste og trolig også en av de intime musikkfestivalene i Trøndelag.

Kick-start:
Kl. 19.15: Sommerrevyen Robust: Odd Ivar Berg og Knut Ola Vang
Kl. 20.00: Ballbreakers: (AC/DC tribute band)
18.30 – 20.30: Mikrobrygg fra Ekne: Servering av lokalt brygget øl

Sjørock 2017 arrangeres lørdag 26. august, og starter kvelden med Standup-showDette er femte året på rad Ekne Småbåtforening arrangerer festivalen Sjørock.
På kaia ved Ekne havn vil Tre Små Kinesere levere en konsert som forteller klart og tydelig hvorfor bandet regnes som et solid varemerke for trøndersk rock.
Tre Små Kinesere har holdt det gående siden debutalbumet “365 Fri” kom i 1990, til god mottakelse. Bandet har holdt på sitt akustiske lydbilde. Med norske tekster og stor vekt på det vokale har det blitt utallige konserter over hele landet.
Bandet har gitt ut 10 album, i tillegg til en liveplate og en samleplate.
Ulf Risnes, som er arkitekten bak det meste av tekst og musikk, har med seg Lars Lien: Tangenter, kor og Dag Erik Oksvold: Trommer, kor. Erfarne musikere med bakgrunn fra blant annet Motorpsycho og Hver Gang Vi Møtes.
 
I tillegg til Tre Små Kinesere stiller følgende band på årets Sjørock:
 
Morten Reinås Band
Morten Reinås Band er et bandprosjekt som spiller låter innenfor et bredt spekter av sjangre tilpasset trioformatet bass, gitar og slagverk.
Bandet består av Roger Olsen på trommer, Dag Skevik på vokal, Gjermund Wollan på bass og Morten Reinås på gitar. Bandet spiller låter av blant andre Francis Dunnery, Steely Dan, Free, Van Halen og Kevin Gilbert/Toy Matinee.
 
Ola Buan Øien
Ola Buan Øien har lang fartstid som gitarist i bandet Too Far Gone.
I september slipper han sitt andre soloalbum «Veien videre».
Øiens musikk beveger seg i landskapet rundt artister som Daniel Lanois og Tom Petty.  Ola Buan Øien vil i år bruke Sjørock til plateslipp for sitt nye album.
 
Blood On Wheels
Blood On Wheels har spilt sammen siden 2009. Vi våger påstanden: Blood On Wheels er et av Norges beste rockeband! Breibeint, upolert, rytmisk, melodisk med  riff i toppklasse. 
Bandet består av: Frank Reppen på vocalTom Modell Alte på trommer, Lars E. Reitan på gitarAnders Rosenvinge på gitar, John Grøtting på bass  og Trond Frønes på bass. Medlemmene har fartstid fra blant annet Moving Oos og Nullskattesnylterne.
 
– Med “Sjørock” ønsker Ekne Småbåtforening i tillegg til den musikalske opplevelsen å skape en visuell og hyggelig atmosfære rundt festivalen.
Undervannslys, levende fakler både ute på sjøen og inne på land samt lyseffekter vil sette en lun ramme rundt konsertkvelden.
 
Festivalområdet ligger delvis på land ved småbåthavna og på selve havneanlegget. Det er enkelt å ta seg til festivalen både med båt og bil. Det kommer båter fra hele Trondheimsfjorden til Sjørock-festivalen.
 
 

Årets festivalkunstner er Kirsten Marschauser

Kirsten sin kunst er variert og med mange uttrykksformer. Hun maler både akvarell og akrylbilder. Improvisasjon og lek med farger i maleprosessen gir glede, inspirasjon og ofte overraskelser. Inspirasjon henter hun også fra naturens omskiftende uttrykk.

Helt siden ungdomsårene har Kirsten hatt stor skapertrang og glede av å skape noe selv. Hun gjennomførte tidlig en to-årig håndtverksutdanning hvoretter hun arbeidet mye med tekstiler og porselen. Kirsten tok utdanning som barneverpedagog ved Høgskulen i Møre og Romsdal, senere ble det videreutdanning og jobb i helsevesenet før hun for fult satset på malerkunsten. De male-teknikkene hun anvender er lært og videreutviklet gjennom deltagelse på en rekke kurs i inn- og utland. Hun er nå til daglig å finne i Atelier 32 i Levanger sentrum hvor hun jobber i et kunstner-fellesskap sammen med to andre billedkunstnere. Se flere bilder her 

 

Hele småbåthavna er  universelt utformet