Billettsalg på nett til romjulsmeditasjon med Tord Gustavsen. Det skjer i Levanger.

Romjulsmeditasjoner

Levanger kirke

Ordinær kr. 350,-
Barn t.o.m. 17 år og student gratis
Honnør kr. 250,-

Ledsagerbevis godtas. Billett fås hos Kultar sine utsalgssteder eller ved å sende en mail til [email protected] så får du tilsendt en lenke for å hente ut billett.

Velkommen til en julekonsert med en av landets beste jazzpianister!

Tord Gustavsen har vært en viktig del av den utvidede norske jazzscenen i en rekke år, med 8 album under eget navn utgitt på det prestisjefylte ECM Records. Han en av jazzmusikerne i Norge med bredest apell: Albumet «The Ground» er den eneste instrumentale jazzutgivelsen som har toppet VG-lista. Han turnerer over hele verden med sin trio og sine ensembler og har mottatt tallrike priser, inkludert den norske Spellemannsprisen og den prestisjefylte tyske Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritikk for beste album.
Tord har også vært en hjørnestein i prosjekter med sentrale vokalister som Solveig Slettahjell, Siri Gjære og Kristin Asbjørnsen. Han har også gjort prosjekter som kapellmester, arrangør og komponist med bl.a. Oslo Domkor, SKRUK og Nidaros Domkor.

Han har alltid spilt like mye i kirker som i konserthus og jazzklubber. For Tord Gustavsen er enhver konsert en slags liturgisk helhet. Dette blir særlig tydelig under kirkekonserter, men gjelder egentlig uansett, mener Gustavsen, som prinsipielt mener at kirken bør være åpen for alle typer kunstuttrykk så lenge uttrykket relaterer meningsfylt til rommet – både akustisk, visuelt og innholdsmessig.

Selv vokste Gustavsen opp med salmer, bedehussanger og kormusikk, og spilte til allsang i ulike sammenhenger helt fra han var 5-6 år gammel. Det ble en viktig del av hans musikalske grunnfjell. Å tolke salmer og improvisere over dem har vært sentralt i mye av det han har gjort i konserter og på innspillinger gjennom årene, en slags rød tråd gjennom stilistisk, teknisk og formmessig musikalsk utvikling. Salmene er både til inspirasjon, glede, sorgarbeid, men av og til også til å kjempe med eller være i opposisjon til.

Trond Gustavsen holder ettertraktede solokonserter. Sommeren 2020 holdt han solokonsert i Nidarosdomen under Olavsfestivalen med tittelen «Ære være Gud i det innerste». I år holder han romjulskonsert i Levanger kirke med improviserte meditasjoner over julesalmer og i dialog med atmosfæren, kirkerommet og publikum.

Å spille solokonsert er en stor utfordring i seg selv. I soloformatet bestemmer han aldri programmet helt på forhånd, men tar med seg tanker om hva han har lyst til å være innom.
«Så begynner jeg bare et sted og prøver å tvinne trådene best mulig derfra. Foreningen av disiplin og spontanitet er spesielt viktig i et sånt soloformat. Rommets klang og andektigheten blir en medspiller som både begrenser og inspirerer det som skjer musikalsk. Det foregår mange dialoger samtidig, selv om det kalles en solokonsert. En dialog mellom historien i veggene og mitt her og nå, en dialog mellom meg og instrumentet, dialog mellom instrumentet og rommet og dialogene mellom meg og de som hører på.»

Vi gleder oss til en eksklusiv konsert med Tord Gustavsen på vårt flotte Steinway-flygel!

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?