Grenselaus

Tronsmoen Vera

Voksne 320,-
Barn t.o.m. 5 – 15 år 100,-
Gruppe 20 stk. 290,-

NB! Spilles kun 1 helg!

Nypremiere! Spelet er i stadig utvikling og i år er det skrevet to nye sanger og nye karakterer er kommet til. Ifjor ble billettene utsolgt så det kan være lurt å kjøpe på forhånd! Dette er siste gang Grenselaus blir vist i denne omgang, neste år kommer oppfølgeren, Grensegang, der vi møtet menneskene i stykket igjen etter ti år.

En gruppe skogfinner ser seg nødt til å bryte opp fra stedene de bor i Finnskogen/Trysil , og vandrer mot nord. De kommer til den lille fjellbygda Vera i Verdal for å slå seg ned, trett etter konflikter med etniske nordmenn i hjembygdene. De tror at de skal få et rolig og fredelig liv, langt fra folk, i Vera. Men slik skal det ikke gå. Dette er siste året at «1. episode» blir vist. Neste år kommer fortsettelsen. Årets  spel har to nye sanger og nye rollekarakterer. Manuset er basert på en sann historie og nye opplysninger har kommet til siden starten. 

Dette er historien om 10 år gammel Inger som må reise fra sine foreldre for å følge sin søster! Berte Andersdatter og Tron Tronsen kommer til Vera i 1799 for å etablere seg på nytt. Her blir det dramatikk, humor, kjærlighet og lengsel. Skogfinnene som gikk fra Trysil til Vera i 1799 har vært en glemt del av norgeshistorien. Hendelsen trekkes nå fram i lyset i Veresspelet ”Grenselaus”, et musikkspill med manus av Sissel Hermann og musikk av Toralf Lund. Vi får følge Tron Tronsen, Berte Andersdatter og de andre skogfinnene gjennom de tre første somrene i Vera, og får se hvilke forhold den tids innvandrere levde under. Sentral i stykket er Inger, ei 10 år gammel jente som må reise fra sine foreldre og bli med langt av gårde til et helt fremmed sted. Hva gjorde dette med henne? Vi får også se hvilken smeltedigel Vera var, der skogfinner, bygdafolk, samer og svensker måtte samhandle på godt og vondt. Her blir det dramatikk, humor, kjærlighet og lengsel så det holder, med iørefallende musikk som følge. Eget kor og 50 skuespillere. Ta turen til den lille fjellbygda Vera i Verdal, der samme dramatiske natur omfavner menneskene i dag som den gangen skogfinnene kom vandrende. Teaterstykket er basert på virkelige hendelser. Regissør er Åsmund Brede Eike. Inger spilles av Vilde Roksvåg,Tron Tronsen spilles av Lasse Valdal, Berte Andersdatter av Ingrid Elise Andersen og Oddrun Valestrand gir liv til Marte Pålsdatter Ratikainen. Dyktige amatører gestalter de andre rollene.

Praktiske opplysninger

Parkering er bak låven på Tronsmoen – like ved spelplassen. Det selges middag på samfunnshuset lørdag og søndag fra kl. 12 – 18. Brød & Cirkus har servering på Tronsmoen. Ta på varme klær. Ta gjerne med sitteunderlag og pledd!

Grenselaus sin hjemmeside finner du her

Se andre forestillinger

Arrangør?
Vil du selge
billetter
på kultar.no?